Hornqvist geblesseerd, Sprong naar Pittsburgh?


Sprong Face Off

Het loopt niet lekker bij Pittsburgh Penguins. Het verloor vannacht opnieuw, dit keer van Colorado Avalanche. De vijftiende nederlaag (17-15-3 overall) van het seizoen was daarmee een feit.

BLESSURE HORNQVIST

Patric Hornqvist kreeg 9 december, in het duel tegen Toronto Maple Leafs, een puck hard tegen het hoofd. Hij werd gisteren zelfs teruggestuurd naar Pittsburgh voor nader onderzoek. ‘Upper body injury’, meer info kwam er niet. Jim Rutherford, general manager van de Pens, haalde deze week hard uit. Hij uitte zijn ongenoegen over de prestaties van het team, en zei dat ‘er echt iets moet veranderen’.

DANIEL SPRONG

Daniel Sprong Face-Off
Foto: WBS/Penguins

En daar kan onze eigen Daniel Sprong wel eens een rol in gaan spelen. Een één op één vervanging qua positie. De Amsterdammer scoorde vijftien goals in 25 duels voor Wilkes-Barre Penguins dit seizoen, en is goed voor 22 punten.

Hét verbeterpunt van de Nederlander was en is het spel zonder puck. Dat is al flink verbeterd, al staat zijn plus/minus rating dit seizoen op -3. De vraag is dus wat Pittsburgh belangrijker vindt op dit moment. Gaan de Pens voor Daniel Sprong, die veel acties maakt, veel schiet en offensief sterk is? Dan zal het de mindere aspecten voor lief moeten nemen. Een andere, belangrijkere, vraag is of dit HET juiste moment is voor Sprong zelf.

Duidelijk is wel dat de Pens het aanvallend matig doen dit seizoen. Slechts 101 treffers prijken er op de teller, terwijl de ploeg er 112 incasseerde. Pittsburgh zijn op dit moment ver verwijderd van een playoff ticket. Toegegeven, er zijn nog 48 duels te gaan, maar een ploeg met deze kwaliteiten hoort hoger te staan.

Op dit moment ontbreekt het aan creativiteit, pucks on goal, een offensief geweld. En dat zijn nou nét kwaliteiten die Daniel Sprong tot zéér interessant gespreksvoer maken.

Ons advies: Make the call!

Previous Sprong scoort, maar Penguins zakken weg
Next Goal nummer 10.000 voor Edmonton, Boston walst over Columbus heen