Sprong scoort, maar Penguins zakken weg


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniël Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen week drie keer in actie. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de positie van Sprong op de ranglijsten!

Sprong ontvangt Springfield

De week van Wilkes-Barre/Scranton begon thuis tegen Springfield Thunderbirds (Florida Panthers). Na een klein kwartier kwamen de Pens op voorsprong, maar door drie goals op rij van de gasten sloeg de stemming om in de Mohegan Sun Arena at Casey Plaza. Maar Wilkes-Barre kwam terug, met een aansluitingstreffer van Greg McKegg! Daarna nam onze landgenoot het heft in handen! Daniël Sprong scoorde tweemaal en de Penguins leidden met 4-3! De thuisploeg keek niet meer om en won met 6-3.

Op bezoek in Hartford

Op vrijdagavond reisden de Penguins af naar Connecticut, om daar te bouwen op de zege tegen Springfield. Hartford Wolf Pack (New York Rangers) had echter andere plannen. De Wolf Pack opende de score, maar Wilkes-Barre/Scranton wist op gelijke hoogte te komen. Daarna ging het hard. Hartford scoorde vier goals op rij, waarvan twee binnen zestien seconden, en ineens stond het 5-1. Het leed was toen al geleden. Beiden ploegen wisten nog twee keer te scoren, maar meer dan het scorebord oppoetsen deed dit niet. Een lichtpuntje: Daniël Sprong scoorde voor het vierde duel op rij!

Door naar Bridgeport

Lang kon er niet gebaald worden van deze domper, want de volgende avond wachtte een duel in Bridgeport tegen de Sound Tigers (New York Islanders). De Sound Tigers waren duidelijk scherper dan de Penguins, met 33 schoten op doel tegenover 23. Dankzij een sterke wedstrijd van goalie Casey DeSmith en een goal van McKegg en van Zach Aston-Reese, wist Wilkes-Barre/Scranton overtime af te dwingen. Sebastian Aho maakte in de extra tijd het verschil voor de thuisploeg: 3-2. Sprong verscheen niet op het scorebord, maar vuurde drie keer af op doel.

Topscorer van de rookies

Met zijn drie goals staat Daniël Sprong nu alleen bovenaan in goals voor eerstejaars. Hij heeft vijftien goals en zeven assists in 25 duels. Met zijn 22 punten staat hij zesde in punten voor rookies.

Previous Power Rankings: Den Haag op kop, Nijmegen de grootste stijger
Next Hornqvist geblesseerd, Sprong naar Pittsburgh?