Stevige schorsing voor Tom Wilson (Washington Capitals)


Voor de zoveelste keer tijdens deze NHL play-offs was er opschudding vanwege een ‘check to the head’. De dader was ditmaal Washington Capitals’ Tom Wilson, slachtoffer was Zach Aston-Reese van Pittsburgh Penguins. Direct ging het los op social media, want Wilson is een speler die vaak op het randje speelt. Wilson moet door deze actie drie duels vanaf de tribune toekijken.

Check to the head

Het Department of Player Safety vond dat de Washington aanvaller opzettelijk het hoofd van de Penguins aanvaller raakt. Hoewel het er uit verschillende hoeken telkens net wat anders uit ziet, is het gevoel dat Wilson ook voor een full-body hit had kunnen gaan.

Dit, plus het feit dat het niet de eerste keer is dat de Capitals aanvaller in opspraak raakt én dat Zach Aston-Reese met een gebroken kaak het ijs verliet, maakte de beslissing voor het Department of Player Safety helder: drie duels schorsing.

Evander Kane

Eerder deze week kreeg Evander Kane (forward bij San José Sharks) ook al een schorsing aan zijn broek, vanwege een cross-check op zijn collega forward Pierre-Edouard Bellemare van Vegas Golden Knights. Die schorsing kwam niet helemaal onverwacht, gezien de beelden.

Previous AHL play-offs update en een kijk op de Syracuse Crunch
Next Lightning wint in Boston en Sharks shutout de Golden Knights