Lightning wint in Boston en Sharks shutout de Golden Knights

Stanley Cup Playoffs NHL

Weer twee wedstrijden in de tweede ronde van de play-offs. Onze redacteur Cor Machielsen zag eerst de Lightning winnen in Boston en daarna Martin Jones alle schoten stoppen van de Golden Knights. Hij praat jullie weer bij.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 1-4

Ondrej Palat zette de mannen uit Tampa Bay binnen drie en een halve minuut na het begin van de eerste periode op een 0-2 voorsprong. Patrice Bergeron bracht wat spanning terug met een power play goal voor de 2-1, maar Anthony Cirelli zette de Lightning weer op een twee goals voorsprong door laat in de eerste periode de 1-3 binnen te schieten.

Het slotakkoord was een power play goal van Steven Stamkos in de 59e minuut die in het lege net eindigde van de Bruins en daarmee de eindstand bepaalde op 1-4.

De Lightning staat op een 2-1 voorsprong in de tweede ronde van de play-offs.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 4-0

Martin Jones scoorde een shutout tegen de Golden Knights. Hij deed dat door 34 saves te maken. Ook de penalty kill was foutloos van de Sharks: vijf uit vijf. De vorige wedstrijd scoorden de Golden Knights nog twee keer uit een man meer situatie. Marcus Sorensen opende de score, waarna Joonas Donskoi de marge uitbouwde nog in de eerste periode.

Thomas Hertl maakte de 3-0 en het slotakkoord was van Joe Pavelski met een power play goal die de eindstand op 4-0 bepaalde. Brenden Dillon en Logan Couture hadden beiden twee assists. Marc-Andre Fleury maakte 30 saves voor de Golden Knights.

Door deze overwinning van de Sharks is de stand in de series 2-2.

Previous Stevige schorsing voor Tom Wilson (Washington Capitals)