Power Rankings: Den Haag op kop, Nijmegen de grootste stijger


BeNe League Power Rankings - Face-Off

De Power Rankings van Face-Off. Een ranglijst waarbij wij niet ‘zomaar’ naar de ranglijst kijken van de BeNe League, maar waar wij vooral kijken naar de performance van de voorbije maand. Omdat we de maand november hebben gemist, volgt dit het overzicht van de afgelopen twee maanden.

HIJS Hokij Den Haag opende het seizoen heel sterk, en heeft die flow vast weten te houden. Het versloeg regerend kampioen UNIS Flyers twee maal, en plaatste zich moeiteloos voor de halve finales van de beker. De ploeg van Chris Eimers oogt scherp, fit, en kan het gemis aan blessures opvangen zonder dat de resultaten eronder lijden. Het verloor dit seizoen slechts één duel, in en tegen Herentals, en lijken een serieuze gooi te doen naar de titel.

Achter de Haagse koploper vinden wij UNIS Flyers Heerenveen, dat ook een plaatsje stijgt. Na een shaky start, met nederlagen tegen HYC, Den Haag en Eindhoven, herstelden de Friezen zich knap. Er werd alleen nog in Den Haag verloren, waar bleek dat de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. Vlak de Friezen in ieder geval niet uit op voorhand, daar is de ploeg gewoon nog te goed voor.

De koploper van de eerste editie, ERA Renomar HYC, vinden we nu terug op plek drie. Het won van Flyers en Den Haag, maar het kreeg ook nederlagen tegen Geleen en Luik te verduren. Zeker het verlies tegen Bulldogs, een 12-3 pak slaag, voelen we hard in deze ranglijst. Het gemis van Hulshoff breekt de ploeg af en toe op, en laat zeges moeilijker tot stand komen. Maar HYC blijft één van de kanshebbers op de titel.

De sterkste stijger komt uit Nijmegen. AHOUD Devils Nijmegen is DE verrassing van dit seizoen. Ook wellicht tot de eigen verbazing staat de ploeg in de top-4 van de ranglijst én op die van de power rankings. Na een uiterst magere start van het seizoen, heeft van Iersel de ploeg alleraardigst op de rit. Een strakke mars naar voren naar de top van de ranglijst.

Andere grote stijgers zijn Amsterdam Tigers en Eindhoven Kemphanen. De Amsterdammers pakten recent twaalf punten, en vonden de aansluiting richting de playoff plekken. Het maakt het verschil vooral tegen de ploegen die direct om hen heen staan. Eindhoven Kemphanen leeft tussen hoop en vrees, maar ten opzichte van het begin van het seizoen, kende het een sterke middenfase. De laatste weken zit het echter in de hoek waar de klappen vallen.

De ploeg die de sterkste daling liet zien is het team van Zoetermeer Panters. Panters startte puik in de beker en ook in de BeNe League. Maar sindsdien zit er zand in de motor die niet meer op gang komt. Ok, er zijn blessures geweest, maar dan nog is negen punten te mager. De ploeg moet alle zeilen gaan bijzetten om de playoffs nog te gaan halen. Het kan wel hoop putten uit bijvoorbeeld de duels tegen Den Haag, Herentals (2x) en Nijmegen, maar het verloor deze wel, en dat levert geen punten op.

# Team Vorige Ranking Stijging/Daling
1 HIJS Hokij Den Haag 2 +1
2 Unis Flyers Heerenveen 3 +1
3 ERA Renomar HYC 1 –2
4 AHOUD Devils Nijmegen 11 +7
5 Laco Eaters Geleen 6 +1
6 Luik Bulldogs 5 -1
7 Eindhoven Kemphanen 10 +3
8 Amsterdam Tigers 12 +4
9 Chiefs Leuven 9
10 Antwerp Phantoms 8 –2
11 Tilburg Trappers Toekomstteam 7
12 Zoetermeer Panters 4 –7
13 Red Eagles Den Bosch 13
Previous Rowan Delil: 'Ruim 10.000 beren, geweldig!'
Next Sprong scoort, maar Penguins zakken weg