Power Rankings BeNe League: Herentals aan kop op eerste ranking


BeNe League Power Rankings - Face-Off

De Power Rankings van Face-Off. Een ranglijst waarbij wij niet ‘zomaar’ naar de ranglijst kijken van de BeNe League, maar waar wij vooral kijken naar de performance van de voorbij twee weken. Vandaag komt de eerste lijst naar boven op basis van wat wij hebben gezien van de ploegen in zowel de BeNe League als de bekertoernooien.

Vanaf hier maken wij een vertrekpunt, en kunnen we per twee weken kijken hoe de verhoudingen komen te liggen in de BeNe League.

Op de eerste ranking van het seizoen zien we ERA Renomar HYC aan kop gaan. De Herentalers kenden een wat moeizame voorbereiding, verloren in de beker één duel, maar wonnen ook -zeer knap- van UNIS Flyers Heerenveen. De ploeg oogt gretig en goed georganiseerd, vandaar de koppositie.

Achter de Belgen vinden wij HIJS Hokij Den Haag. De ploeg van Chris Eimers is inmiddels een zekerheidje voor de halve finales van de beker, in de BeNe League won het na overtime bij Eaters, maar we prikkelen de Haagse brigade graag een beetje, door ze niet op één te plaatsen.

Wel plaatsen wij HIJS op dit moment boven UNIS Flyers Heerenveen. Weliswaar wonnen de Friezen al hun bekerduels, dat mocht ook verwacht worden, tóch is het geen vanzelfsprekendheid dat ook dit seizoen alle drie de prijzen in Friesland blijven. Flyers heeft een ontzettend goede ploeg, maar weet dat er kapers op de kust zijn dit seizoen.

Zoetermeer Panters en Luik Bulldogs zijn de achtervolgers. Panters oogt fris onder het bewind van Ondrej Kratky, maar heeft in de breedte van de selectie nog wat stappen te maken, om écht door te stoten naar de hoogste regionen. De Bulldogs geven vol gas in het bekertoernooi, maar moesten in de BeNe League de winst laten tegen Heerenveen. Wij kijken uit naar de volgende duels van de Luikse ploeg, om te zien waar dan de verhoudingen in de BeNe League liggen.

Onderin Zien we de ploegen die het ronduit lastig hebben, of niet uit de verf komen. Van Red Eagles weten we, dat we geen wonderen mogen verwachten. De piepjonge ploeg speelt bij vlagen zeer behoorlijk mee, echter gaat het om de punten en die zijn er nog niet. Amsterdam Tigers is voor ons de tegenvaller van het seizoen tot nu toe. Zij moeten toch tot meer in staat zijn dan één zege tot nu toe. Spektakel is er voldoende in de hoofdstad, punten hanger er niet aan vast.

Ook AHOUD Devils Nijmegen en Eindhoven Kemphanen zijn wat matig gestart, al heeft dat nog redelijkerwijs te maken met wisselingen en blessures. Nijmegen won vorig weekend twee maal, maar imponeren deed het nog allerminst. Datzelfde geldt voor de Kemphanen, alhoewel die dan qua spel beter voor de dag komen dan de Nijmegenaren. Dat verklaart waarom Eindhoven boven AHOUD staat op de eerste lijst.

De middenmoot is voor de ‘zachte G’ ploegen. Antwerp Phantoms en Chiefs Leuven hadden een betere start gewenst, waarbij opgemerkt moet worden dat de Chiefs zich al twee maal lieten verrassen in de beker door Cold Play Sharks. Antwerp is op zoek naar consistentie. De ene dag is het alles, de andere dag niet veel.

Trappers Toekomstteam speelt zeer behoorlijke wedstrijden en weet het jeugdig enthousiasme om te zetten in goed spel. Waarom staan zij zo hoog, ondanks een aantal nederlagen? Dat bewijst bijvoorbeeld het duel op eigen ijs tegen Heerenveen, en de winstpartij tegen AHOUD Devils. Laco Eaters Geleen won de Ron Berteling schaal, maar waren verder redelijk wisselvallig. Eigenwijs als wij zijn bij Face-Off plaatsen wij hen tóch op een zesde plek, omdat het eremetaal opgehaald werd en in de prijzenkast staan. Mocht de wisselvalligheid blijven, dan zijn we over twee weken hoogstwaarschijnlijk minder genadig.

De eerste Power Ranking ziet er als volgt uit:

# Team Vorige week Stijging/Daling
1 Era Renomar HYC
2 HIJS Hokij Den Haag
3 Unis Flyers Heerenveen
4 Zoetermeer Panters
5 Luik Bulldogs
6 Laco Eaters Geleen
7 Tilburg Trappers Toekomstteam
8 Antwerp Phantoms
9 Chiefs Leuven
10 Eindhoven Kemphanen
11 AHOUD Devils Nijmegen
12 Amsterdam Tigers
13 Red Eagles Den Bosch

 

 

Previous Vegas Golden Knights schrijft historie, pak slaag Penguins bij Lightning
Next CHL update: de datums voor de playoffs zijn bekend