Vegas Golden Knights schrijft historie, pak slaag Penguins bij Lightning


Face-Off NHL Recaps

Een lekker vol programma NHL hockey vannacht. Zes FaceOff redacteuren kwam in actie om alles voor jou samen te vatten: Richard de Weijze, Sven van der Oost, Oscar de Kunder, Rik Bruijnius, Jeroen de Groot en Cor Machielsen praten je bij.

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 3-2 OT

Dat de Blues niet wisten te winnen was te danken aan Malcolm Subban met 36 reddingen op 37 schoten en debuterende goalie Oscar Dansk met 11 reddingen op 12 schoten. Vooral in de OT liet hij zich gelden. Reilly Smith had een groot aandeel met twee assists en een goal, maar de gevierde man werd William Karlsson met de OT winner. Vegas schrijft met de zege historie; het is de eerste franchise in 100 jaar NHL die in haar eerste seizoen zes van de eerste zeven duels in winst weet om te zetten.

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 7-1

Het werd wederom niet een hele goede avond voor Pens goalie Antti Niemi. Hij kreeg op 32 schoten maar liefst zeven goals om zijn oren. Niemi was ook al de starting goalie toen de Pens tegen een 5-4 nederlaag liepen tegen ditzelfde Tampa Bay anderhalve week geleden. Het werd wel de avond van Steven Stamkos. De captain noteerde vier punten. Nikita Kucherov maakte twee goals en zorgde daarmee dat de Lightning op vijftien punten komen. Daarmee evenaren ze hun beste start in de geschiedenis van de club uit het seizoen 2003-2004. Toen won Tampa Bay de Stanley Cup. Zo ver is het nu nog lang niet maar de start is indrukwekkend.

Philadelphia Flyers – Edmonton Oilers 2-1

Een GWG drie minuten voor tijd van Wayne Simmonds in het Wells Fargo Center betekende alweer het vijfde verlies voor de Oilers. De start is zeer matig voor dit talentvolle team, maar voorlopig krijgt Todd McLellan het maar niet op de rails. En dinsdag wacht ook nog Pittsburgh. In een matige wedstrijd hadden beide teams 24 SOG, waarin de Flyers uiteindelijk het gelukkigst waren.

New York Rangers – Nashville Predators 4-2

De fans en criticasters waren flink aan de stoelpoten van Rangers’ coach Alain Vigneault aan het zagen. ‘AV’ zal vanavond wat rustiger kunnen slapen want zijn team won met 4-2 van Nashville Predators. De Preds drukten met name in de derde periode vol door, maar Henrik Lundqvist, die zijn 750e wedstrijd voor New York Rangers speelde, was onpasseerbaar. Jimmy Vesey besliste het duel met een empty net goal: 4-2.

Boston Bruins – Buffalo Sabres 4-5 OT

Na zeven nederlagen in de onderlinge ontmoetingen wist Buffalo eindelijk weer eens te winnen van Boston. Met vijf verschillende doeelpuntenmakers was het Ryan O’Reilly de in de verlenging de winnende voor zijn rekening nam. Een knappe prestatie gezien het feit dat Boston dankzij twee goals van Brad Marchand en David Pastrnak op een 3-0 en 4-1 voorsprong waren gekomen.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 6-3

De eerste Battle of Ontario werd gespeeld in de hoofdstad Kanata. De thuisploeg kwam scherper voor de dag dan de Maple Leafs.  De Senators creëerden meer kansen en kwamen terecht op voorsprong door een clutchgoal van Nate Thompson.in de tweede periode veranderde Ryan Dzingle een schot van Erik Karlsson van richting, wat de 2-0 betekende. 12 seconden voor het einde van de tweede periode werd het 3-0 door Derick Brassard.

In de 3e periode vochten de Leafs zich terug in de wedstrijd door goals van Auston Mattews en James vanRiemsdyk.zeven seconden later schoot Mark Stone de 4-2 binnen. William Nylander scoorde de 4-3 met een powerplay goal,voor Brassard zijn tweede goal van de avond maakte.  Mark Stone scoorde uiteindelijk een empty net goal.  Ottawa won verdiend van de aartsrivaal met 6-3.

 New York Islanders – San Jose Sharks 5-3

Het was een wedstrijd die pas in de tweede periode op gang kwam en die elke kant had op gekund. De wedstrijd kende twee uitblinkers. Aan de zijde van de Islanders was dat Captain John Tavares. Hij maakte een goal en gaf twee assists. Bij de Sharks was Logan Couture de grote man met een hattrick. Het mocht niet baten voor de Sharks. De Islanders kwamen door een breakaway goal met 4-2 voor. De Sharks kwamen nog wel terug tot 4-3 en moesten toen risico’s nemen. Een empty netter van Tavares gooide het duel op slot.

Columbus Blue Jackets – Los Angeles Kings 4-6

In dit duel werd het publiek getrakteerd op veel goals. In de eerste twee periodes gingen beide teams gelijk op. Het was na 40 minuten spelen 4-4. Pas in de laatste periode maakte de Kings het af door een goal van Kopitar en in de laatste minten haalde de Blue Jackets de goalie van het ijs in de hoop om de stand weer gelijk te maken maar helaas scoorde Brown voor de Kings een empty net goal waarmee de eindstand 6-4 werd.

Washington Capitals – Florida Panthers 1-4

De Washington Capitals met de Red Hot Alexander Ovechkin, ontvingen de Florida Panthers.  De Capitals domineerden de eerste periode. Maar het waren de Panthers die bij hun eerste schot van de wedstrijd,de 1-0 maakten door een goal van Connor Brickley. 30 seconden voor het einde van de eerste periode werd het 2-0 door een powerplay goal van Evgenii Dadovanov.in de tweede periode liepen de Panthers uit naar 3-0, toen Djoos voor de thuisploeg eindelijk wist te scoren. In de derde periode liep Florida nog uit naar 4-1 door een goal van Barkov.

Dallas Stars – Carolina Hurricanes 4-3

Ben Bishop maakte 36 saves om de vierde overwinning op rij in de wacht te slepen. Tyler Pitlick was met 2 goals samen met de goalie de gevierde man. Ondanks dat, en een 4-0 voorsprong werd het aan het einde van de wedstrijd toch nog spannend. Hier zorgde Jeff Skinner met twee goals en Jordan Staal voor. Maar in de 4.36 minuten die nog over waren kon Carolina niet voor de comeback sensatie zorgen.

Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 2-4

De start van het seizoen van de Coyotes is dramatisch te noemen. In de eigen Gila River Arena werd er voor de achtste keer op rij verloren. Dit keer was Chicago Blackhawks te sterk voor de ploeg van coach Rick Tochett. De ploeg uit Arizona kwam nog wel op een 1-0 voorsprong maar liep vervolgens achter de feiten aan. Er was nog even hoop op een goed resultaat toen de Coyotes op 2-2 kwamen maar aan de hand van de sterk spelende aanvalslijnen van de Blackhawks werd het 4-2 voor de bezoekers. Een hoop werk aan de winkel in Arizona om het tij te keren.

Calgary Flames – Minnesota Wild 2-4

Nog geen anderhalve minuut was er nodig in de derde periode voor de Wild om een achterstand om te buigen naar een overwinning in het Scotiabank Saddledome. Grote man bij Minnesota was Ryan Suter met twee assists en een goal. Alex Stalock stopte 35 van de 37 SOG. Bij de Flames viel Jaromir Jagr al vroeg geblesseerd uit, en scoorde Sean Monahan alweer zijn vijfde goal van dit seizoen.

Previous Tilburg verdedigt koppositie, BeNe League en bekerduels
Next Power Rankings BeNe League: Herentals aan kop op eerste ranking