Tilburg verdedigt koppositie, BeNe League en bekerduels


Duels ZONDAG Face-Off

Vandaag komen er vijf duels langs op het menu van de ijshockeykalender. Oberliga, bekerwedstrijden in Nederland, de Bene League en een bekerduel in België zijn de smaken van deze zondag. We zetten ze even op een rij voor jullie.

HARZER FALKEN – TILBURG TRAPPERS

De koploper. Lekker klinkt dat he? En dus zeggen we het nog een keer. Koploper Tilburg Trappers reist vandaag af naar Braunlage voor het derde duel in even zoveel dagen. Daar gaat het de strijd aan met nummer laatst Harzer Falken, die vrijdag in Tilburg met 7-1 werden verslagen. Pakt Tilburg een negenpunter dit weekend, en behoudt het de koppositie in de Oberliga Nord? Om 18:00 uur valt de puck op het ijs.

BEKER VAN NEDERLAND

EINDHOVEN KEMPHANEN – ZOETERMEER PANTERS

,Long time, no see!” Dat zullen ze vanmiddag om 17:00 uur zeggen wanneer de mannen van Eindhoven Kemphanen en Zoetermeer Panters elkaar opnieuw treffen. Amper een etmaal later vechten de Brabanders voor hun laatste kans in het bekertoernooi. Alleen de winst telt voor Eindhoven, bij elke andere uitslag zien we Panters terug in de halve finales van het bekertoernooi.

LACO EATERS GELEEN – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM

Wie wint doet (nog) mee. Dat is de inzet van het duel tussen Laco Eaters Geleen en het toekomstteam van Tilburg. Geleen kreeg gisteren een pak op de broek in Heerenveen (6-0), en staat daarmee een punt achter de Brabanders. Wel speelde Geleen een duel minder. Bij winst stijgt Eaters naar plek twee in groep A, bij winst van Tilburg zetten de jonge Trappers een reuzestap naar de laatste vier. Om 19:00 uur gaan de ploegen de strijd aan.

BENE LEAGUE

ANTWERP PHANTOMS – LUIK BULLDOGS

Gisteren troffen beide ploegen elkaar in Luik voor het bekertoernooi, vandaag staat hetzelfde duel op de rol in de BeNe League, maar dan in Deurne. Phantoms opent de BeNe League campagne van dit seizoen, terwijl het voor Bulldogs de tweede wedstrijd is in deze competitie. Wie pakt zijn eerste punten? Die vraag wordt vanaf 20:30 uur beantwoord.

BEKER VAN BELGIË

ERA RENOMAR HYC – CHIEFS LEUVEN

In het Belgische bekertoernooi treffen HYC en Chiefs Leuven elkaar in Herentals. De Leuvenaren likken hun wonden nog na de shootout nederlaag tegen Cold Play Sharks, terwijl bij Herentals steeds meer de puzzelstukjes in elkaar lijken te vallen. Koploper in de BeNe League en gisteren met 10-0 de winnaar bij Turnhout. Het is aan Chiefs om met een passend antwoord te komen na de deceptie van gisteren. Puck drop om 20:00 uur

Previous Zoetermeer zet Eindhoven opzij, Cold Play Sharks stunt in Leuven
Next Vegas Golden Knights schrijft historie, pak slaag Penguins bij Lightning