Zoetermeer zet Eindhoven opzij, Cold Play Sharks stunt in Leuven


Panters Kemphanen Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Gisteren waren er vijf bekerduels; twee in Nederland en drie in België. Zoetermeer Panters deed uitstekende zaken in het bekertoernooi door Eindhoven Kemphanen te verslaan, en Cold Play Sharks stuntte door in Leuven van Chiefs te winnen. Alle duels op een rij.

BEKER VAN NEDERLAND

ZOETERMEER PANTERS – EINDHOVEN KEMPHANEN 5-1

De strijd om plek twee in groep B was de inzet van het duel tussen Zoetermeer en Eindhoven in de Silverdome. Een duel dat maar liefst drie keer binnen een kleine week wordt gespeeld. Panters greep direct het initiatief in de wedstrijd; Joy Turpijn knalde na net een minuut de puck achter Deniz Mollen. Zoetermeer bleef de bovenliggende partij en verdubbelde de voorsprong via Michael van Rijswijk.

Panters Kemphanen Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Het middenstuk was rommelig en tam; Zoetermeer bleef redelijk eenvoudig overeind, waar Eindhoven -zeker in het laatste deel- zichzelf een dienst kon bewijzen door de aansluiting te vinden. Dat deed het niet, ook niet toen Michiel van der Spek in de strafbank verdween na een discutabele tripping penalty.

Panters Kemphanen Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

In het slotstuk viel er meer te genieten; Eindhoven zocht nadrukkelijker de aanval, maar het was niet slagvaardig genoeg voor het doel van Panters. Valentijn Scheffe en Ludek Skop vergrootte de voorsprong naar 4-0, waarna Tom Messie, direct na de vierde Zoetermeer treffer de Eindhovense eer redde. Ludek Skop had het laatste woord van de avond en schoot de, verdiende, 5-1 eindstand op het bord.

Panters Kemphanen Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Coach Ondrej Kratky van de thuisploeg vond de zege verdiend van zijn ploeg. ,,We hadden de wedstrijd onder controle, ook door de vroege goal van Joy. Ik was niet tevreden over de tweede periode; er werd niet goed geschaatst, verkeerde keuzes en dan kan Eindhoven ook zomaar weer in het duel komen. Dat deden we de derde periode veel beter, en daarin maken we dan ook het verschil.” aldus de keuzeheer van Panters.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 4 4 0 0 0 12 +17
2 Zoetermeer Panters 4 3 0 0 1 9 +12
3 Eindhoven Kemphanen 4 1 0 0 3 3 -10
4 Amsterdam TIgers 4 0 0 0 4 0 -19

UNIS FLYERS HEERENVEEN – LACO EATERS GELEEN 6-0

Unis Flyers Heerenveen plaatste zich vrijdag bij AHOUD Devils Nijmegen voor de halve finales van de beker. Het ontving in eigen Thialf Laco Eaters Geleen, dat met Devils en het toekomstteam van Trappers in de race is voor plaats twee in groep A.

Flyers wenste echter niet mee te werken aan een herenakkoord. Sterker nog, de Friezen speelden volle bak tegen de Limburgers. Lars den Edel zette Heerenveen met twee goals op het goede spoor. De Geleenders konden geen gat vinden in de Friese defensie, waarna Marco Postma en hattrick hero Adam Bezak de eindstand naar 6-0 tilden.

Het blijft daardoor ongekend spannend om plaats twee in de groep

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Unis Flyers Heerenveen 5 5 0 0 0 15 +23
2 Trappers Toekomstteam 4 1 0 1 2 4 -8
3 Laco Eaters Geleen 3 1 0 0 2 3 -4
4 AHOUD Devils Nijmegen 4 0 1 0 3 2 -11

BEKER VAN BELGIË

CHIEFS LEUVEN – COLD PLAY SHARKS 5-6 SO

,,Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen” luidt het gezegde. Maar dat gebeurde in Leuven zeker wel. Nadat eerder in het bekertoernooi Chiefs met 6-3 onderuit was gegaan in Mechelen, verloren zij gisteren -tot veler verrassing- opnieuw van de Mechelse brigade. Nadat het duel na de extra tijd op 5-5 was blijven steken, wonnen de Sharks via de shootout.

LUIK BULLDOGS – ANTWERP PHANTOMS 6-2

Koploper Luik Bulldogs ontving op het eigen Médiacité Antwerp Phantoms. Luik wilde koste wat het kost de ongeslagen status vasthouden, terwijl Antwerp met een zege wat lucht zou scheppen. Na een doelpuntloze eerste periode was het Akim Ramoul die met een hattrick het duel open brak. Bulldogs liep uit naar een comfortabele 6-0 voorsprong, maar zag Phantoms in het slot van het duel nog twee goals maken. De zege kwam echter niet meer in gevaar, en zo boekte Luik de zevende zege op rij in het bekertoernooi

TURNHOUT TIGERS – ERA RENOMAR HYC 0-10

De Herentalse brigade van HYC ging op bezoek bij laagvlieger Turnhout Tigers. De zege stond op voorhand vast, alleen de uitslag was van belang. Dat bleek na de eerste twintig minuten, toen HYC met een 4-0 voorsprong van het ijs stapte. Uiteindelijk stopte de teller bij tien treffers, en zo klom HYC naar de tweede plaats op de ranglijst, achter Luik Bulldogs.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Luik Bulldogs 7 7 0 0 0 21 +57
2 ERA Renomar HYC 5 4 0 0 1 12 +29
3 Antwerp Phantoms 8 4 0 0 4 12 +22
4 Chiefs Leuven 8 3 0 1 4 10 -5
5 Cold Plays Sharks 6 1 1 0 4 5 -22
6 Turnhout TIgers 6 0 0 0 6 0 -81
Previous Tilburg Trappers pakt koppositie in Oberliga
Next Tilburg verdedigt koppositie, BeNe League en bekerduels