Tilburg Trappers pakt koppositie in Oberliga

Trappers Preussen Berlin Face-Off

Tilburg Trappers is de trotse koploper in de Oberliga Nord. Op zaterdagavond werd het inhaalduel tegen Preussen Berlin in een 4-1 zege omgezet, waarmee Trappers de koppositie overnam van Füchse Duisburg.

SLOW START

In tegenstelling tot de voorgaande duels, kwam Trappers niet snel op een voorsprong. Sterker, de kansen waren er wel, maar de Duitse goalie bleek een sta in de weg. Pas in de 34e minuut wist Tilburg de ban te breken. Captain Ivy van den Heuvel schoot raak voor de thuisploeg. Amper een minuut later ontplofte Stappegoor van een tweede maal. Parker Bowles vuurde dit keer raak en met een 2-0 voorsprong stapte men van het ijs op weg naar periode drie.

TOCH NOG SPANNEND

Even leek het erop dat Berlin er nog een wedstrijd van maakte. Na dik een minuut verkleinden de Duitsers de achterstand naar 2-1, en moest Tilburg waakzaam zijn dat het niet onnodig puntverlies leed tegen de laagvlieger. Een 5-on-3 situatie bracht uitkomst. Eerst schoot Giovanni Vogelaar raak, en een halve munuut later kon Philipp Lücke opnieuw de gang naar het net maken, na een (tweede) treffer van Parker Bowles.

Trappers heeft nu, net als Füchse, 18 punten uit zeven duels. Het doelsaldo van de Brabanders is echter een klasse apart. +29 om +10 in het voordeel van Trappers. Ice Fighters Leipzig volgt op één punt van de koplopers.

F0to: Arie Leeuwesteijn

DRUK WEEKEND

Door het inhaalduel tegen Preussen, staan de Tilburgers dit weekend drie maal op het ijs. Zondagavond is hekkensluiter Harzer Falken de tegenstander, waar vrijdag met 7-1 van gewonnen werd. Duisburg mag het gaan proberen tegen Hannover Scorpions, terwijl Ice Fighters op eigen ijs verschijnt tegen Timmendorfer Strand

Previous Claude Julien (Montreal) steeds dieper in de problemen, nederlaag Devils