Claude Julien (Montreal) steeds dieper in de problemen, nederlaag Devils

Face-Off NHL Recaps

Vannacht een rustig programma, maar dat maakt voor de ‘actie’ niet uit in de NHL. Er gebeurde weer genoeg op het ijs. Sven van der Oost, Rowdy van Grieken en Oscar de Kunder nemen je mee.

Anaheim Ducks – Montreal Canadiens 6-2

Hoe lang staat Claude Julien nog in de banken van Montreal Canadiens? Die vraag wordt steeds luider gesteld in Canada, na opnieuw een ontluisterende nederlaag. De Habs gingen er vannacht in het Honda Center in Anaheim met 6-2 af. Na vier minuten spelen stond het al 2-0 voor de Ducks. Montreal kwam in het middenstuk nog terug tot 3-2, maar in de eerste tien minuten van het slotstuk stond de 6-2 eindstand op het bord.

Één zege, drie punten, een dertigste plaats op de ranking, en slechts dertien goals na acht duels. De 33 tegentreffers helpen ook niet mee voor de positie van Julie, die naarstig op zoek moet naar winstpartijen,

Buffalo Sabres – Vancouver Canucks 2-4

De Canucks wist in het tweede road trip duel bij de Buffalo Sabres,  een achterstand om te buigen naar een zege. In de eerste periode wisten de Sabres nog goals te scoren via Bailey en Eichel. In het vervolg van het duel waren het de Canucks, die steeds makkelijk het net achter goalie Johnson wisten te vinden. De Sabres kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas en de 4-2 eindstand was dan ook een terechte uitslag.

New Jersey Devils – San Jose Sharks 0-3

De Devils konden hun goede vorm niet vasthouden tegen de Sharks en liepen tegen hun tweede nederlaag aan. Opvallend is dat beide nederlagen in een thuiswedstrijd gebeurde. Sharks goalie Martin Jones had een belangrijk aandeel in de overwinning met een shutout. Op alle 28 schoten die de Devils afvuurde op hem had hij een antwoord.

Detroit Red Wings – Washington Capitals 3-4 OT

De wedstrijd kwam pas echt op los in de derde periode. Hierin leek het alsof de Red Wings er met de overwinning vandoor gingen door een 3-2 voorsprong te pakken na twee goals van Tomas Tatar maar het was TJ Oshie die met nog 1.01 op de klok de 3-3 maakte en zo een Overtime afdwong.

In deze Overtime maakte Travor Daley zich schuldig aan Tripping waardoor de Capitals een Powerplay kregen. Met een harde geplaatste one-timer besliste Alex Ovechkin het duel in het voordeel van de bezoekers uit Washington.

Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 3-4

In Sunrise stonden Florida Panthers en Pittsburg Penguins tegenover elkaar. Florida flitste uit de startblokken en namen een 2-0 voorsprong. Na 40 minuten ijshockey stond er echter 2-3 op het bord. Florida kwam op gelijke hoogte in het slotstuk, maar drie minuten voor tijd bracht Conor Sheary de winnende treffer op het bord. Het betekende de derde zege op rij voor Pittsburgh.

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 4-3

De Wild lijden duidelijk onder de blessuregolf, die onder andere Mikael Granlund en Zach Parise heeft gegrepen. Vannacht reisde de ploeg naar Winnipeg.

In de eerste periode kwam Winnipeg snel op 2-0 dankzij Patrik Laine en Nikolaj Ehlers. Chris Stewart scoorde de aansluitingstreffer en in de tweede periode boog Minnesota de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Mikko Koivu en Marcus Foligno scoorden. Laine vond nog voor het einde van de periode het net, waarna Blake Wheeler zijn 200e goal in de NHL en daarmee de winnende scoorde.