Unis Flyers Heerenveen en HIJS Den Haag zeker van halve finales


Gisteren waren er twee bekerduels, waarbij zowel Heerenveen als Den Haag zich met een zege zouden plaatsen voor het de halve finales van het bekertoernooi. Oscar de Kunder en Ed Versteeve nemen je mee.

AHOUD Devils Nijmegen – Unis Flyers Heerenveen 2-7

Gisteren ging Unis Flyers Heerenveen op bezoek bij Ahoud Devils. Bij de start van het duel zag je direct dat de Flyers vele malen sterker waren dan de thuisploeg. Nijmegen mist met dit jonge team nog steeds veel kracht.

Devils Flyers Face-Off
Foto: Oscar de Kunder

Als snel in de eerste periode scoorden de bezoekers makkelijk, door vele fouten in de verdediging bij de Nijmegenen. Na tien minuten had Marco Postma al twee goals te pakken. Ahoud bleef hard werken en op zoek naar goals. Pas in de tweede periode scoorde Jess Hendriks en Nick de Jong de twee goals voor de thuisploeg die daarme terug kwam tot 2-4.

De derde periode liep compleet op een ramp uit voor Nijmegen. Opnieuw door veel fouten in de verdediging,  liepen de Friezen heel makkelijk weg naar een ruime 2-7 overwinning. Door de zege is Heerenveen zeker van het de halve finales, waar het zeker dé favoriet is voor de winst in het bekertoernooi.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Unis Flyers Heerenveen 4 4 0 0 0 12 +17
2 Trappers Toekomstteam 4 1 0 1 2 4 -8
3 Laco Eaters Geleen 2 1 0 0 1 3 +2
4 AHOUD Devils Nijmegen 4 0 1 0 3 2 -11

HIJS Hokij Den Haag – Amsterdam Tigers 7-1

HIJS vs Tigers Face-Off

HIJS Hokij ontving in de eigen Uithof Amsterdam Tigers. Viktor Gibbs Sjodin maakte zijn debuut bij Den Haag, dat een gehavende tegenstander trof. De thuisploeg kende echter geen genade, en nam een vroege 2-0 voorsprong door goals van Van Musscher en De Ruiter. Pas bij een 5-0 stand kom Amsterdam iets terug doen via John Versteeg.

In de slotperiode knalde HIJS nog twee goals tegen de touwen en liepen zo weg naar een comfortabele 7-1 zege. Na Heerenveen is Den Haag de tweede ploeg die zich meldt voor de halve finales van het bekertoernooi, waar het zich zal richten op het onttronen van Heerenveen.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 4 4 0 0 0 12 +17
2 Zoetermeer Panters 3 2 0 0 1 6 +8
3 Eindhoven Kemphanen 3 1 0 0 2 3 -6
4 Amsterdam TIgers 4 0 0 0 4 0 -19
Previous Volop bekeractie in Nederland en België, Trappers haalt mistduel in
Next Claude Julien (Montreal) steeds dieper in de problemen, nederlaag Devils