4-on-4: Nijb vs Eindhoven, Oranje in Tilburg, Penguins en NHL goalies


Eindhoven Kemphanen IJshockey Nederland Face-Off

Deze week springen in het Nederlandse ijshockey de NIJB en Eindhoven erg in het oog. De NIJB dreigt Eindhoven uit de bekercompetitie te zetten of te weren bij de finales, met inherent gevolgen voor de standen in de competitie. Zullen de andere clubs dat zomaar laten gebeuren?

Oscar: Ik denk niet dat de andere clubs dit zomaar laten gebeuren. Deze hele situatie heeft alleen maar verliezers, en is alleen maar slecht voor het Nederlandse ijshockey. Deze financiële problemen kunnen het best opgelost worden tussen de NIJB en Eindhoven als het seizoen is afgelopen. Eindhoven voor de rechter slepen door de NIJB is niet de oplossing!

Jeroen: Nee! De clubs hebben elkaar nodig voor een volwaardige competitie. Wat hebben de andere clubs aan een nog kleinere competitie? Helemaal niets. Hoe ze het ook oplossen, ik geloof niet dat de competitie door zal gaan zonder Eindhoven.

Cor: Ik persoonlijk denk van niet, de teams hebben elkaar gewoon nodig. Zo simpel is het. Een competitie met vijf teams die vier keer tegen elkaar spelen zit ook niet iedereen op te wachten. Ben benieuwd wie hierin gelijk gaat krijgen: NIJB of Eindhoven.

Roy: Ik verwacht dat de andere clubs zich niet actief gaan mengen in de discussie, mogelijk dat zij wel hun meningen richting de NIJB zullen ventileren.

Previous Goal nummer 10.000 voor Edmonton, Boston walst over Columbus heen
Next Nieuwe arena voor Islanders na groen licht van staat New York