Halve finalisten CHL bekend: Trinec, Jyvaskyla, Liberec en Vaxjo


De kwartfinales in de CHL zijn afgerond. De vier halve finalisten zijn bekend. Er waren spectulaire wedstrijden te zien, want sommige kwartfinales werden op een goal beslist. Bij ZSC Lions Zurich – Bili Tygri Liberec kwam het zelfs op een SO aan om te bepalen wie naar de kwartfinales ging! Onze CHL watcher Cor Machielsen praat jullie weer bij.

Brynas IF – Ocelari Trinec 3-5 (overall 4-8)

Trinec won weer met twee goals verschil, net als in de heenwedstrijd. Binnen 25 minuten was de stand 2-0 in het voordeel van Trinec doar goals van Tomas Marcinko en Jakub Petruzalek. Overall was het dus al 1-5. De zege kwam niet meer in gevaar. Als Brynas terugkwam in de score, scoorde Trinec ook weer een goal. De halve finale is na de eerste wedstrijd niet meer in gevaar gekomen.

Kometa Brno – JYP Jyvaskyla 3-5 (overall 6-8)

Binnen vijftien minuten stond er al 0-3 op het scorebord door goals van Jarkko Immonen, Juuso Puustinen en Janne Kolehmainen. Pas aan het eind van de tweede periode deed Lubos Horky wat terug voor Brno. In de 53e minuut werd het toch nog spannend. Tomas Svoboda schoot Brno op 3-4, maar een empty netter van Nolan Yonkman zorgde ervoor dat Jyvaskyla door gaat.

ZSC Lions Zurich – Bili Tygri Liberec 0-2 SO (overall 1-2)

Dit was in de heenwedstrijd al een duel tussen de goalies, en ook in deze wedstrijd waren het de goalies die het verschil maakten. De Liberec goalie Jaroslav Janus stopte alle 25 schoten van Zurich en de Zurich goalie Niklas Schlegel kreeg 29 schoten op zich af en capituleerde alleen op een schot van Lukas Krenzelok. In de OT werd er niet gescoord waardoor de SO uitsluitsel bracht. Martin Bakos bracht de vreugde voor Liberec.

Vaxjo Lakers – SC Bern 4-2 (overall 6-5)

Zeven minuten voor het einde van de derde periode werd het plotsklaps weer spannend. Toen scoorde Mark Arcobello de 4-2. Bij een 4-3 hadden we een OT gekregen. Echter goalie Victor Andren liet zich niet meer passeren, ondanks twee man meer situaties voor Bern. Daardoor gaan de Lakers door.

Zo gauw de halve finales bekend worden gemaakt, lees je het hier op Face-Off.nl

Previous Lightning verslaat Blues in duel om koppositie; Oilers walsen over Blue Jackets heen
Next Column: Het Nederlandse ijshockey is de grootste verliezer