Lightning verslaat Blues in duel om koppositie; Oilers walsen over Blue Jackets heen


Face-Off NHL Recaps

Negen wedstrijden de afgelopen nacht. Jonathan van Osta, Marko Bok en Cor Machielsen genoten van hun favorieten clubs, of baalden juist van hun prestaties. Desalniettemin brengen ze jullie weer op de hoogte van wat er allemaal gebeurde.

St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning 0-3

De twee beste ploegen in de NHL qua punten troffen elkaar in St. Louis en Tampa Bay liet even de spierballen zien in een knappe 3-0 zege. Brayden Point scoorde voor de vierde keer op rij en ook League Leader Nikita Kucherov pakte zijn goal mee. Tyler Johnson mocht een empty netter binnen schuiven. Andrei Vasilevskiy pakte zijn derde shut-out van het seizoen (mb)

Columbus Blue Jackets – Edmonton Oilers 2-7

De Oilers beginnen eindelijk in vorm te komen. De frustratie van het niet kunnen scoren tegen de Leafs, ondanks 41 SOG en vier keer het ijzer, werd tegen de mannen uit Columbus wel omgezet in goals. Als na 40 minuten de startende keeper, in dit geval Sergei Bobrovsky, niet meer terugkomt op het ijs weet de tegenstander dat ze goed bezig zijn. De grote man was Connor McDavid met een goal en drie assists. Matt Benning, Mark Letestu en Jesse Puljujarvi hadden alle drie een goal en een assist. Zack Kassian, Milan Lucic en Ryan Nugent-Hopkins scoorde de overige goals voor de mannen uit Edmonton. Voor de Blue Jackets kwamen Oliver Bjorkstrand en Jack Johnson op het scorebord. (cm)

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 3-2

De twee zwakke broeders in de Atlantic Division troffen elkaar in Buffalo en de Sabres versloegen daar de Senators met 3-2. De wedstrijd ontbrandde in de tweede periode, waarin Buffalo een 3-0 voorsprong nam, door goals van Benoit Pouliot, Kyle Okposo en Evander Kane. Ottawa kwam in de derde knap terug en Derrick Brassard noteerde met de 3-2 zijn 400e punt in de NHL (148-252) (mb)

New Jersey Devils – Los Angeles Kings 5-1

Als de Lightning en de Blues vechten om de koppositie, dan gaan de Kings er mee heen. Helaas voor de Kings kregen ze hockeyles van de Devils. De acht wedstrijden winning streak werd afgebroken door de mannen uit New Jersey in het Prudential Center. De Kings kwamen ook maar tot zeventien schoten op de goal van Corey Schneider en die wisten ze maar een keer te passeren. Jonathan Quick werd maar liefst vijf keer verslagen. Twee keer door Taylor Hall, en Travis Zajac, Brian Boyle en Brian Gibbons scoorde ieder een keer. De eretreffer voor de Kings kwam van de stick van Torrey Mitchell.
(cm)

Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs 4-2

Dat ijshockey tot de laatste minuut spannend en bepalend is, blijkt maar weer uit deze wedstrijd. Waar de Maple Leafs aan het einde van de tweede periode nog een voorsprong hadden bij een stand van 1-2, was de derde periode een verrassing. Na vijf minuten wisten de Flyers de stand gelijk te maken. Echter waren het de laatste drie minuten die telden. Met nog 2:55 minuten te gaan plaatste Sean Couturier de 3-2 op het bord. Scott Laughton maakte in de laatste 20 seconden de wedstrijd af met de 4-2 empty net goal.(jo)

Washington Capitals – Colorado Avalanche 5-2

De Capitals waren krachtig en dominant deze wedstrijd. Ze wisten al vroeg in de eerste periode de 1-0 voorsprong te realiseren. John Carlson scoorde in de tweede periode nog de 2-1 voor Washington, en maakte daarmee zijn eerste goal in de afgelopen 15 wedstrijden. Capitals doelman Braden Holtby maakte deze wedstrijd 22 saves, net als zijn opponent Semyon Varlamov.(jo)

Minnesota Wild – Calgary Flames 2-1 SO

Minnesota en Calgary maakten er geen spektakel van en er was ook nog een shoot-out nodig om de zege voor de thuisploeg veilig te stellen. Devan Dubnyk bleef na de eerste periode in de kleedkamer met een blessure, zijn vervanger was Alex Stalock en die trok de zege over de streep. Matt Cullen zette de Wild op 1-0 na een mooie scrimmage en Michael Ferland schoot een raket vanaf de blue line voor de gelijkmaker. Mikael Granlund scoorde de beslissende goal in de shoot-out (mb)

Chicago Blackhawks – Florida Panthers 3-2 OT

De Blackhawks en Panters waren deze wedstrijd flink aan elkaar gewaagd. Hoewel Florida via de stick van Brandon Saad het eerste doelpunt wist te maken in de eerste periode, konden ze de voorsprong niet vasthouden. Er was na 60 minuten toch nog een overtime nodig voor de teams om de wedstrijd te beslechten. Na 2:44 minuten maakte Patrick Kane een einde aan de wedstrijd.(jo)

Vegas Golden Knights – Carolina Hurricanes 2-3 SO

De Hurricanes kwamen op bezoek in de T-Mobile Arena en deden de terugkeer van Marc-Andre Fleury wat teniet door in de SO de twee volle punten mee te nemen naar Carolina. Fleury stopte in reguliere speeltijd wel 35 van de 37 schoten maar moest capituleren op de SO van Phillip Di Guiseppe die daarmee een vijf game losing streak teniet deed. Voor de Hurricanes scoorde Marcus Kruger en Trevor van Riemsdyk. Voor de Golden Knights waren Deryk Engelland en Reilly Smith succesvol.(cm)

Previous 4-ON-4: Oranje U20, Winnipeg Jets, Bekerfinale en de Atlantic Division
Next Halve finalisten CHL bekend: Trinec, Jyvaskyla, Liberec en Vaxjo