Sprong weer belangrijk voor Wilkes-Barre/Scranton


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen week drie keer in actie. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de positie van Sprong op de ranglijsten!

Gekleineerd door de Phantoms

De wedstrijdweek van Wilkes-Barre/Scranton begon op de woensdagavond, op bezoek bij Lehigh Valley Phantoms (Philadelphia Flyers). De fans die aanwezig waren in het PPL Centre kregen waar voor hun geld, met al vroeg kansen over en weer. Helaas voor de Penguins lukte het niet om een puck tegen de touwen te krijgen. Hoe anders was het voor de Phantoms, die vijf keer doel wisten te treffen. Corban Knight had hierin een grote bijdrage, met een goal en een assist. De grote man voor Lehigh Valley was echter keeper Dustin Tokarski, die maar liefst 39 keer redding moest brengen. De Phantoms wonnen met 5-0 van de Penguins.

Ook Charlotte te sterk

Op vrijdagavond ging het in eigen huis niet veel beter voor Sprong & consorten. Charlotte Checkers (Carolina Hurricanes) kwam op bezoek, en nam de volle buit mee vanuit Pennsylvania. Twee goals kort achter elkaar in de tweede periode deed Wilkes-Barre Scranton de das om. Andrew Poturalski was de gevierde man bij de Checkers met een goal en een assist. Vroeg in de derde periode was het onze landgenoot die het duel spannend maakte, met een goal op de powerplay! Dichterbij kwamen de Pens niet; het werd 1-2. Met zijn goal werd Sprong verkozen tot Third Star of the Game.

Sprong en Pens ruim langs Hershey

Gisteravond werd de week afgesloten met een bezoek aan Hershey Bears (Washington Capitals). En dat een goed begin het halve werk is, bewezen de Penguins! De thuisploeg kwam er in de eerste periode nauwelijks aan te pas en keek binnen een kwartier al tegen een 0-3 achterstand aan. En opnieuw was Daniël Sprong belangrijk! Hij gaf zijn ploeg een buffer door de tweede goal te scoren. Tyler Graovac deed laat in de eerste periode nog wat terug voor Hershey, maar de Pens hielden de Bears op afstand. Zach Trotman maakte er in de derde periode zelfs 1-4 van, met een assist van onze landgenoot. 1-4 zou ook de eindstand worden. En Sprong? Die werd tot man van de wedstrijd verkozen!

Weg omhoog is ingezet

Sprong klimt langzamerhand weer omhoog op de topscorerslijsten. Na 22 duels beschikt hij nu over twaalf goals en zeven assists, wat hem een gedeelde zesde plaats oplevert in punten voor rookies. Met zijn twaalf treffers is hij wel weer topscorer van alle eerstejaars, al moet hij die plek nog wel delen met Nick Merkley (Tucson, wedstrijd minder gespeeld) en Warren Foegele (Charlotte, wedstrijd meer gespeeld). Ook leidt Sprong de Penguins nog steeds aanvallend. Het gat met nummer twee Dominik Simon is drie punten.

Previous Oranje U20 slikt nieuwe nederlaag
Next IJshockey Nederland zet Kemphanen BeNe League mes op de keel