Oranje U20 slikt nieuwe nederlaag

foto via Twitter @IceHockeyUK

Oranje U20 speelde vanmiddag in Dumfries, Schotland, het tweede duel op het WK Division IIA. Nadat gisteren met 6-1 werd verloren was vandaag Zuid Korea de tegenstander. In een knotsgekke wedstrijd verloor het Oranje-team van Theo van Gerwen met 5-4 van Zuid Korea.

Niet wakker

Jaimy Missler (Amsterdam) werd opgesteld als starting goalie, maar Nederland leek niet helemaal wakker en startte uitermate zwak. Binnen twee minuten namen de Koreanen een 2-0 voorsprong. Dennis Sikma (Heerenveen) scoorde ruim vijf minuten voor het einde van de eerste periode de aansluitingstreffer. Beide teams kenden drie tijdstraffen in de eerste periode.

Knotsgek

De tweede periode was er een in de categorie ‘knotsgek’. Jorn van Soest (Eindhoven) scoorde op 2:44 de gelijkmaker, maar binnen 73 tellen zetten de Koreanen Nederland weer op twee goals achterstand: 4-2. Zuid Korea had alles nodig, maakte veel overtredingen en moest vier tijdstraffen achter elkaar slikken. Nederland profiteerde en kwam via Donny Pohlman (Amsterdam) en Noah Muller (St. Michael’s College, Amerika) terug tot 4-4.

Too many men

Wie had gedacht dat Oranje zou door drukken in de derde periode kwam bedrogen uit. Het schoot wel vaker op de Koreaanse goal, maar het waren de Aziaten die een 5-4 voorsprong pakten. Nederland probeerde het wel, maar een domme ’too many men on the ice’ penalty op 4:08 van einde hielp Oranje niet bepaald in de juiste richting. Het geloof ebde weg en zo was de tweede opeenvolgende nederlaag een feit. Woensdagavond om 21:00 uur is Groot Brittannië de volgende tegenstander.