Sprongs Penguins kennen opnieuw wisselvallige week


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen twee weken vier keer in actie. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de positie van Sprong op de ranglijsten!

Sprong kijkt toe, hattrick Garrett Wilson

Op vrijdagavond traden de Penguins thuis aan tegen Milwaukee Admirals (Nashville Predators), maar zonder Daniël. De exacte toedracht is niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk had het te maken met de moeizame wedstrijden van de week ervoor. Met nog dertien minuten op de klok leek overtime overbodig toen Wilkes-Barre/Scranton een 4-2 voorsprong vasthield, mede dankzij drie goals van Garrett Wilson, maar de gasten kwamen terug. De Penguins hadden overtime nodig, maar wisten de twee punten over de streep te trekken. Jean-Sebastian Dea maakte het verschil; 5-4!

Sprong terug, maar Penguins verliezen

Ondanks de zege bleef het gelukkig bij één wedstrijd die onze landgenoot moest uitzitten. De volgende avond wachtte de volgende uitdaging: Rochester Americans (Buffalo Sabres). De Americans waren duidelijk de betere ploeg en lieten dit ook merken met hun schoten op doel: 37-24 in het voordeel van Rochester. Na de openingstreffer van de Pens scoorden de gasten vier keer op rij en keken ze niet meer terug. Het werd 2-5 voor Rochester. Sprong had een bijdrage in de openingstreffer, al kreeg hij hiervoor geen assist toebedeeld. Deze goal, van teamgenoot Teddy Blueger, luidde de befaamde Teddy Bear Toss in, waarbij fans teddyberen op het ijs gooien! Deze beren worden vervolgens gedoneerd aan het Salvation Army (Leger des Heils).

Op zondagavond reisden de Penguins af naar Hershey voor een duel met de Bears (Washington Capitals). Daar liet onze landgenoot zijn visitekaartje achter! Met een goal en een assist was hij belangrijk voor de Penguins, die hierdoor een 0-2 voorsprong namen. Helaas kwam Hershey echter terug met drie goals op rij, maar Tim Sestito zorgde ervoor dat Wilkes-Barre/Scranton op zijn minst een punt mee naar huis kon nemen. In overtime gingen de Bears er met de twee punten vandoor: 4-3. Na twintig wedstrijden hebben de Pens nu dertien zeges, vijf nederlagen in regulation en twee nederlagen in extra tijd.

Concurrentie loopt uit

Hoewel het positief is dat Dylan Strome (acht goals & achttien assists in vijftien duels) nu voor Arizona Coyotes speelt, heeft Sprong nog steeds een lange weg te gaan om de topscorerstitel voor rookies te bereiken. Onze landgenoot staat nu negende met tien goals en zes assists in negentien wedstrijden. Wel zijn zijn tien goals goed voor een derde plaats op de lijst voor eerstejaars.

Previous Grote zeges voor Jets en Stars, Blackhawks verliest wederom
Next Dani Bindels met Die Mannschaft naar WK U20!