Grote zeges voor Jets en Stars, Blackhawks verliest wederom


Face-Off NHL Recaps

Afgelopen nacht werden er vier duels gespeeld, Rik Bruijnius en Marko Bok praten jullie bij over de vierde nederlaag op rij voor Chicago en de Golden Knights die hun losing streak juist stopten.

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 1-3

Sinds 2010 verdeelden deze twee Western Conference teams vijf Stanley Cups. Drie voor Chicago en twee voor LA. Een mooi affiche voor de wedstrijd van vandaag. Het was Jonathan Quick, de keeper van de Kings, die de man van de wedstrijd werd. Hij bezorgde zijn team de vijfde overwinning op rij, door 24 van de 25 schoten te pareren. In de laatste vijf wedstrijden kreeg hij niet meer dan twee goals per wedstrijd tegen. Chicago verloor voor de vierde keer op rij en is nog ver van playoff vorm, maar die staan nog niet voor de deur. Tijd genoeg om het tij nog te doen keren.

Winnipeg Jets – Ottawa Senators 5-0

Ottawa bakte er werkelijk helemaal niks van in hun uitduel tegen de Jets. Amper twintig schoten werden op Conner Hellebuyck afgevuurd, terwijl de Jets net de 50 niet haalden. Blake Wheeler had een mooie avond, met drie assists en een goal, en er waren ook twee punten voor Dustin Byfuglien, Mark Scheifele en Mathieu Perreault. Wheeler haalde Steven Stamkos in en is nu eerste in de stand van de assists. Viel er niks positiefs te melden over de Senators? Nee, helemaal niks.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 3-2 OT

De Golden Knights wonnen voor de vierde keer dit seizoen van Arizona en pakte meteen een record mee. Tien zeges in twaalf thuisduels is het beste ooit voor een nieuw team. Jonathan Marchessault was de grote man voor Vegas, hij maakte de 2-1 en was voor 90% verantwoordelijk voor de winnende goal van Reilly Smith in overtime. Jakob Chychrun speelde pas zijn eerste wedstrijd voor de Coyotes dit seizoen, hij scoorde wel meteen.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 2-7

27-28 schoten op doel. Op het eerste gezicht een gelijkwaardige wedstrijd zou je zeggen. Niets is minder waar. Waar Dallas met scherp schoot was het Colorado wat losse flodders produceerde. Tyler Seguin en Brett Ritchie scoorden ieder twee keer voor de Stars.

Previous BvB : Bulldogs overrompelen HYC!
Next Sprongs Penguins kennen opnieuw wisselvallige week