BvB : Bulldogs overrompelen HYC!

Luik Bulldogs Face-Off
Archieffoto: Roel Louwers, ISO Sports

Ex-international Bjorn Steijlen in wedstrijdshirt!

Zondagavond ontving Bekerfavoriet ERA HYC Renomar de andere favoriet, Bulldogs de Liège. Een Bulldogs team dat zich de voorbije weken in de breedte wist te versterken met het Geleens duo, Verhulst en Willems, alsook met de komst van “verloren zoon” Virgil Delbrassine.

Een 21-jarige Luikenaar die zijn opleiding in Duitsland en Frankrijk genoot, en vorig seizoen over de plas in de USPHL speelde. Ook bij HYC een verrassende naam in deze BvB line-up; als back-up goalie stond de ondertussen 40-jarige Bjorn Steijlen op de sheet!

In de zesde minuut opende Akim Ramoul de score voor de bezoekers, even later herstelde Jens Vroemans het evenwicht. Nog voor de eerste dweilpauze hadden Cheyne Matheson en Yoren De Smet met hun treffers HYC op een 1-3 achterstand gezet.

Bulldogs buigen, maar barsten niet

Chad Brears halveerde snel de kloof, 20 seconden later scoorde ook Jenne Van Der Velde. Zo stond het na goed vier minuten in de tweede periode 3-3 gelijk. Toen sloeg de vlam in de pan.

HYC slikte drie penalties; Matheson kon halfweg de wedstrijd een PowerPlay afwerken, en binnen de drie minuten stond het plots 3-6 voor de Luikenaars na treffers van Frank Neven en Florian De Vriendt. De strafbanken vulden zich regelmatig; in PP kon Nick Rivait slecht uitverdedigen van de thuisploeg vlotjes afstraffen, en het zevende doelpunt voor de Bulldogs aantekenen!

HYC stuikt in elkaar!

In de slotperiode kon HYC geen tandje bijsteken. Integendeel, de Kempense brigade bleek niet bij machte om het spelniveau op te krikken. Aanvallen opzetten lukte amper, efficiënt verdedigen nog minder. De bezoekers uit de Vurige Stede konden enkele snelle uitbraken probleemloos afwerken. En dat deden Desmet, Ramoul en Delbrassine, om zo hun team naar een meer dan veilige 3-10 voorsprong te knallen.

De frustratie bij HYC nam toe; in die mate dat Trevor Hunt, Jordy Van Dyck en Emiel Goris voortijdig hun kleedkamer konden opzoeken. Luik, bevleugeld door de score, wist via Michael Distate en Thomas Everart het dozijn vol te maken.

Lang geleden dat HYC zo een bittere pil in het eigen Netepark moest slikken. Nu maar snel de knop om en blik vooruit. Voor Bulldogs Luik en Coach Paul Vincent is deze monsterscore en de wijze waarop natuurlijk een opsteker van formaat!

Previous Flyers wint bij Kemphanen, HIJS moeizaam langs Antwerp, Bulldogs vernedert HYC