4-on-4: Oranje, NHL in Zweden, Gunco Panda’s en Guus van Nes


GUUS VAN  NES SPEELT, IN HET KIELZOG VAN DANIEL SPRONG, STRAKS OP NCAA NIVEAU BIJ QUINNIPIAC UNIVERSITY. CHAUVINISTISCH ALS WE ZIJN: WAAR GAAT HIJ EINDIGEN?

Guus van Nes Face-Off

Richard: Hij bouwt zijn carriere op een prima manier op. Nu is de vraag hoe hij zich op dit niveau gaat gedragen. Ik ga altijd uit van het positieve. Ze bieden  zo’n jongen natuurlijk niet voor niets een contract aan. Ultieme goal? NHL natuurlijk! Altijd gaan voor het hoogst haalbare.

Jeroen: Als je ziet hoe lastig het voor Daniël Sprong is (ondanks z’n talent) om die laatste stap te zetten, hoop ik op een soortgelijke route naar de NHL voor Van Nes. Hij zal in ieder geval een hoop geduld nodig moeten hebben de komende jaren.

Perry: Dat is altijd lastig om te zeggen. Hij heeft nu een volledige beurs voor 4 jaar op de universiteit waar ook Mike Dalhuisen gespeeld en gestudeerd heeft. Dus de focus kan nu volledig op het ijshockey. Dalhuisen is het niet gelukt om een vaste waarde te worden in het Amerikaanse prof hockey. Ik hoop voor Guus dat het hem wél gaat lukken, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Rowdy: Vooropgesteld, wat een geweldig nieuws was dat! Quinnipiac beschikt altijd over een goede ploeg (het stond in 2016 nog in de finale van de NCAA, The Frozen Four) en als een jongen als Van Nes voor de Bobcats wordt gevraagd, is dat écht fantastisch! Voor de draft is hij te oud, dus dat is al geen optie meer. Het beste is gewoon om het jaar per jaar te bekijken, veel trainen, steeds beter te worden en wie weet kan hij dan na vier jaar NCAA als College Free Agent een profcontract tekenen.

Previous UPDATE: Antti Niemi van Florida Panthers naar Montreal Canadiens
Next Open brief aan TV West: Beste Menno Tamming