Carolina Hurricanes en Calgary Flames boeken uitstekende zeges


Face-Off NHL Recaps

Twee duels vannacht in de NHL waar Carolina Hurricanes en Calgary Flames een lekkere zege boekte. Rik Bruijnius neemt jou mee in het verhaal.

Carolina Hurricanes – Dallas Stars 5-1

In een tijdsbestek van zeven minuten en vijf seconden in de derde periode, knalde Teuvo Teravainen Carolina met een hattrick langs Dallas. Het was de eerste NHL hattrick voor de 23 jarige aanvaller. Jordan Staal had vier assists, dat voor hem een unicum betekende. Nog niet eerder noteerde hij vier assists in zijn twaalf seizoenen tellende carrière. Met 28-26 schoten op doel was duidelijk dat in een gelijk opgaande wedstrijd, Carolina scherper was en daarmee de verdiende winnaar van deze wedstrijd.

Calgary Flames – St. Louis Blues 7-4

In Calgary dacht men ‘om van de leiders in het Westen te winnen moeten we meer scoren dan zij.’ BOEM! Zeven keer raak, en dat was voldoende om St. Louis te verslaan. Ondanks dat de toplijn van St. Louis wederom hot was met drie goals, was het de team prestatie van Calgary die won. Het was niet allemaal hosanna bij de Flames; eerste goalie Mike Smith moest met een blessure in de kleedkamer achterblijven na het eerste bedrijf.

Het winnende recept zat in het aantal schoten op het doel. Met 37 -24 schoten op doel en zes verschillende doelpuntenmakers, bleek dit een wel beproefd recept. Dit maakt dat Calgary in de laatste vier wedstrijden twintig keer gescoord heeft.

Previous AHL speelweek 6: Baby Penguins blijven winnen, Daniel Sprong scoort een keer.
Next UPDATE: Antti Niemi van Florida Panthers naar Montreal Canadiens