4-on-4: Oranje, NHL in Zweden, Gunco Panda’s en Guus van Nes


ORANJE SPEELDE DIT WEEKEND TWEE INTERLANDS TEGEN BELGIË. WAAR STAAN WE NU (EN STRAKS OP HET WK) MET HET TEAM?

Oranje IJshockey Face-Off

Rowdy: Ik denk dat Oranje erop gebrand is om zichzelf te bewijzen, na de vertoning in Belfast. Daarnaast zijn de spelers van Tilburg Trappers nu wel beschikbaar en hebben ze in Doug Mason een goede coach. Oranje is favoriet voor het WK en mag geen ander doel dan toernooiwinst voor ogen hebben. 

Richard: Ik ga gewoon uit van winst in het toernooi. Het wordt immers ook nog eens in ons eigen land gehouden. Daar moet Oranje gebruik van maken.

Jeroen: Met de (her-)aanstelling van Doug Mason heeft Nederland een prima zet gedaan. Mason heeft zijn sporen verdiend in Europa.  Aangezien de spelers van de Tilburg Trappers beschikbaar zijn, kan het alleen maar winst betekenen in mijn ogen.

Perry: Doug Mason is gepokt en gemazeld in het ijshockey, en de ideale coach om Nederland weer terug op de ijshockeykaart te zetten. Je merkt vooral aan het Nederlands team dat ijshockey in Nederland een amateursport is. Promotie en degradatie viel Nederland ten deel de laatste jaren, mede ook omdat de gewenste spelers ook niet altijd beschikbaar waren of niet wilden. Aankomend WK in Tilburg is NL de torenhoge favoriet, ook omdat de “Tilburgse” jongens beschikbaar zijn. Want let wel; ondanks dat ijshockey in Nederland een amateursport staan we wel te laag op dit moment.

Previous UPDATE: Antti Niemi van Florida Panthers naar Montreal Canadiens
Next Open brief aan TV West: Beste Menno Tamming