4-on-4: Oranje, NHL in Zweden, Gunco Panda’s en Guus van Nes


DE NHL WAS IN ZWEDEN. HET ZAT (LOGISCH) TWEE KEER RAMVOL IN HET STADION. MOET DE NHL VAKER EUROPA AANDOEN? ZO JA, WAAR?

NHL Global Series Face-Off

Perry: Zeker!!!! Het eerste wat mij te binnen schiet is de Lanxess Arena in Köln. Wát een prachtige ijshockey tempel is dat zeg. Er zullen ongetwijfeld mooiere stadions zijn, maar deze Arena is dan voor Nederlandse fans ook relatief vlakbij, en de ideale mogelijkheid om de NHL sterren daar te aanschouwen.

Lanxess Arena -Face-Off
De Lanxess Arena in Keulen

Rowdy: Deze Global Series was een briljante zet van de NHL, door twee clubs naar Zweden te sturen die beiden moeite hebben om hun arena te vullen. Ik hoop echt dat dit een jaarlijks ding wordt, want dit is goed voor de exposure van ijshockey in Europa, zeker door het ontbreken van de NHL op de Winterspelen. Steden als Keulen, Berlijn of Bern zijn logische opties, maar ook Londen zou passend zijn. In Groot-Brittannië is ijshockey groter dan vele mensen denken. Of wie weet een keer in Nederland? Daar zouden wij zeker niets op tegen hebben!

Richard: Ja! Kijk naar de NFL, dat Wembley lachend uitverkoopt als er wedstrijden gespeeld worden. London lijkt mij daarom ook voor de NHL ook een logische plek, hoewel het Engelse ijshockey niet bepaald van wereldniveau is. Maar London is wél de wereldstad die de Yanks associëren met Europa.

Jeroen: Ik vind het geweldig dat de NHL al die sterren ook in Europa laat spelen.  Een betere reclame voor de sport is er niet in mijn ogen. Volle stadions zijn niet bij elk team in de NHL een vanzelfsprekendheid. Ottawa kreeg zelfs in de Playoffs afgelopen seizoen het stadion niet vol.

Previous UPDATE: Antti Niemi van Florida Panthers naar Montreal Canadiens
Next Open brief aan TV West: Beste Menno Tamming