4-on-4: Oranje, NHL in Zweden, Gunco Panda’s en Guus van Nes


ER KOMT EEN DOCUMENTAIRE OVER DE GUNCO PANDA’S. WAT ZIJN JOUW HERINNERINGEN AAN DIE PLOEG OF DAT TIJDPERK?

Gunco Panda's Face-Off

Jeroen: Om eerlijk te zijn, vrij weinig.  De naam ken ik uiteraard, en een beetje van de geschiedenis.  Tot voor kort was ik ook niet zo geïnteresseerd in de Nederlandse competitie, aangezien het niveau zo snel minder werd.

Perry: Met de trein vanuit Tilburg naar Rotterdam en vandaar te voet naar de Weena hal? Been there, done that! Op de tribune kijken naar een ijshockeywedstrijd, en als we omhoog sprongen trilde de hele tribune. Onder de tribune lag een 400 meter baan, dus de kou kwam letterlijk omhoog. Spelers als Ron Berteling, Robert Prick van Wely en Chad Kambeitz staan nog op mijn netvlies. Helaas is Rotterdam nooit een échte ijshockeystad geweest.

Rowdy: Helaas is Gunco Panda’s van voor mijn tijd, dus heb ik ze zelf nooit kunnen volgen. Wel is het natuurlijk bekend dat de Panda’s gedurende hun bestaan een echte grootmacht waren. Met namen als Ron Berteling, Manitas Demelinne of John Versteeg. Het is mooi dat hier weer aandacht aan wordt besteed. Zo kan de jeugd van nu zelf zien hoe goed die ploeg was.

Richard: Daar kan ik heel kort over zijn. Niet veel. De naam is natuurlijk wél bekend. Vraag een willekeurige Nederlander maar eens een paar namen van Nederlandse hockeyteams van vroeger te noemen, en ze zeggen geheid Feenstra Flyers en Gunco Panda’s.

Previous UPDATE: Antti Niemi van Florida Panthers naar Montreal Canadiens
Next Open brief aan TV West: Beste Menno Tamming