Karjala Cup: Finland goud; Rusland zilver; Zweden brons


De laatste dag van de Karjala Cup 2017 met twee mooie affiches. Rusland tegen Tsjechie en het ongeslagen Finland tegen de nog kansrijke Canadezen. Patrick van Rijswijk vat de slotdag samen voor jou.

Rusland – Tsjechie 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)

De titanenstrijd van weleer werd gewonnen door Rusland. De Russen waren gretiger en bereid voluit te gaan voor het zilver. Het hoogst haalbare na de eerdere nederlaag tegen de Finnen. Grote man aan Russische kant was CSKA Moskou forward Grigorenko met drie treffers. Hij werd met 4 goals en 2 assist ook topscoorder van het toernooi. De overige treffers kwamen op naam van Kaprizov en Khafizullin. Voor de Tsjechen scoorden Kubalik en Klepis.

Finland – Canada 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

Bij een Canadese winst zouden vier ploegen gelijk zijn geëindigd. Wie dan uiteindelijk …….. De Finnen namen het zekere voor het onzekere. Onder leiding van één van de uitblinkers van dit toernooi, Tolvanen, pakten de Finnen wederom de volle winst. Het ging niet van een leien dakje, want Canadezen vochten voor wat ze waard waren. Namen zelfs tweemaal een voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch de winst aan de Finnen laten. Voor de Finnen scoorden Manninen, Lepisto, Heiskanen en Tolvanen. Voor de Canadezen waren Brule, Noreau en Thomas trefzeker.

Previous Onwaarschijnlijke comeback New Jersey Devils bij Chicago!
Next Nieuwe zegereeks Penguins, punten voor Sprong