Glove save Jonas Hiller hoogtepunt eerste dag Karjala Cup


De eerste dag van de Karjala Cup 2017 leverde zeges op voor Zweden, en het debuterende Canada. Door de nieuwe opzet van het toernooi, uitbreiding deelnemers in verband met de voorbereiding voor de Olympische Winterspelen 2018, werden deze duels respectievelijk gespeeld in Orebro en Biel. De overige duels van dit van oorsprong Finse toernooi worden gespeeld in de Hartwall Arena in Helsinki. Patrick van Rijswijk blikt terug.

Zweden – Tsjechie 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)

De 5.500 toeschouwers in Orebro kregen een spannende pot ijshockey voorgeschoteld, die pas laat in de derde periode werd beslist in het voordeel van de Zweden. Na de tweede periode stond het 3-3 door goals van Everberg, Moller en Lindstrom voor de Zweden en Nakladal, Birner en Radil voor de Tsjechen. Twee powerplay goals van Axelsson in de derde periode maakten het verschil en zorgde voor de 5-3 overwinning.

Zwitserland – Canada 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)

In Biel waren 5.476 toeschouwers onder andere getuige van een prachtige save van ex-Calgary Flames goalie Jonas Hiller.


Deze kon echter niet verhinderen dat het debuterende Canada zijn allereerste Karjala Cup zege binnenhaalde. Het verschil werd gemaakt in de tweede periode. Na de openingstreffer van Fora voor de Zwitsers, waren het Brule, O’Dell en Ellison die de Canadezen op een 3-1 voorsprong schoten. Aan het einde van de derde periode werd het door de 3-2 van Loeffel nog wel even spannend, maar in de resterende twee minuten werd er niet meer gescoord.

Previous Toronto verslaat Minnesota, Tampa Bay weer koploper
Next Lightning wint topper van de Kings, eerste goal Jagr voor Flames