Ska St. Petersburg tot nu toe ongenaakbaar; Metallurg Magnitogorsk heeft het lastig


Face-Off KHL Update

Nu de KHL stil ligt tijdens de Karjala Cup, bied het Face-off mooi de gelegenheid om het een en ander op een rijtje te zetten. We zijn nu halverwege het reguliere seizoen en blikken vooruit naar de stand van zaken rond de play-off plaatsen in de Eastern- en Western Conference. Daarnaast kijken we ook nog even naar de individuele statistieken.

In de Eastern Conference lijken Admiral Vladivostok, Lada Togliatti en Ugra Khanty-Mansiysk zo goed als kansloos voor een van de play-off plekken. Barys Astana, Ak Bars Kazan en Avangard Omsk doen het zoals verwacht, Neftekhmik Nizhnekamsk en Avtomobilist Yekaterinburg verrassen en Metallurg Magnitogorsk heeft het dit seizoen erg lastig.

De Western Conference wordt aangevoerd door het ongenaakbare SKA St. Petersburg, ze kunnen tot op dit moment alleen maar van zichzelf verliezen. Ook Jokerit en CSKA Moskou doen het naar verwachting goed.  Severstal Cherepovets staat onverwachts zesde, Dynamo Minsk en Vityaz presteren tot nu toe ondermaats.

De individuele statistieken worden aangevoerd door spelers van Barys Astana en SKA St. Petersburg. Top drie bestaat uit Linden Vey 42 punten (11/31), Nigel Dawes 40 punten (28/12) en Ilya Kovalchuk 36 punten (20/16).

Beste goalie is op dit moment Alexei Krasikov (Sibir Novosibirsk) met een savepercentage van 94.6%.

Er is natuurlijk nog een lange spannende weg te gaan, vanaf aanstaande maandag gaan we weer verder met de recaps.

Hieronder een overzicht van de mooiste goals van de afgelopen maand oktober.

Previous Time Out: Joy Turpijn
Next Volle bak in Stockholm voor Avalanche - Senators en Holtby pakt overwinning 200 tegen de Penguins.