Volle bak in Stockholm voor Avalanche – Senators en Holtby pakt overwinning 200 tegen de Penguins.

Face-Off NHL Recaps

Met de SAP Global Series in Stockholm startte de avond al vroeg voor onze redactieleden Rowdy van Grieken, Rik Bruijnius en Cor Machielsen en die eindigde pas laat in Las Vegas. Zij praten jullie weer bij wat er allemaal is gebeurd op NHL gebied.

Colorado Avalanche -Ottawa Senators 3-4 OT

Mark Stones tweede en winnende goal na 59 seconden in de extra tijd bracht Ottawa de winst in de eerste wedstrijd in de zo genoemde “Global Series”. Dit is de benaming van een serie NHL wedstrijden die in Europa afgewerkt worden. De wedstrijd werd in de Ericsson Globe te Stockholm gespeeld. Leuk detail: beide teams herbergen in Stockholm geboren spelers die op het scorebord terecht kwamen. Voor Ottawa Fredrik Claesson met een goal en voor Colorado Gabriel Landeskog met een assist. Zonder op het scorebord te eindigen maakte Matt Duchene zijn debuut voor Ottawa na zondag getrade te zijn van Colorado naar Ottawa.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 4-1

Washington Capitals begint langzaam maar zeker op gang te komen. Vannacht bewees de ploeg van coach Barry Trotz tegen Pittsburgh. John Carlson opende in de eerste periode de score op de powerplay, maar Phil Kessel maakte in de tweede periode gelijk. Door goals van Oshie, Stephenson keek Washington niet meer om en won het met 4-1. Braden Holtby was opnieuw belangrijk met 27 reddingen, goed voor zijn 200e zege in de NHL!

Buffalo Sabres – Florida Panthers 1-4

De overwinning van Florida brengt goalie Luongo op de vierde plaats voor goalies met de meeste overwinningen. De blijdschap was groot want de vorige vijf wedstrijden werden allemaal verloren. Jonathan Huberdeau met drie assists en Evgenii Dadonov met een goal en assist waren de beste op het ijs vandaag.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 3-2 OT

Een leuke pot met kansen over-en-weer. Beide goalies wisten hun doel nog schoon te houden in de eerste periode, maar daarna kwam Boston twee keer op voorsprong dankzij Bergeron en Pastrnak. Toronto moest het vannacht van late goals hebben, want zowel in de tweede als derde periode wist het in de laatste minuut gelijk te maken. In overtime vond Patrick Marleau het net voor de thuisploeg.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 1-3

Nog een leuke wedstrijd! Het spel ging het gehele duel op en neer, en beide keepers kregen volop te doen. Cam Ward moest meerdere keren een break-away teniet doen. Eén keer lukte dat niet, want toen opende Brandon Dubinsky de score. Door twee goals van co-captain Jordan Staal en een empty netter van Brock McGinn ging Carolina er met de punten vandoor.

Dallas Stars – New York Islanders 5-0

Ben Bishop hoefde maar veertien reddingen te verrichten in 60 minuten. Dit was waarschijnlijk zijn makkelijkste shutout ooit. In de eerste periode had John Klingberg al een goal en twee assists. De Islanders konden geen vuist maken in de American Airlines Arena.

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 5-2

De tweede periode maakte het grote verschil in deze wedstrijd met maar vijf SOG van de Jets. Daardoor konden de Vegas Knights de tussenstand na 20 minuten van 2-1 uitbouwen naar 5-2 na 40 minuten in de T-Mobile Arena. Twee goals op naam van William Karlsson en twee assists van Deryk Engelland brachten de zege niet meer in gevaar zodat de laatste 20 minuten er nog waren voor des Keizers baard.

Previous Ska St. Petersburg tot nu toe ongenaakbaar; Metallurg Magnitogorsk heeft het lastig
Next Karjala Cup: Finnen kloppen titelhouder, Zweden blijven ongeslagen