Karjala Cup: Finnen kloppen titelhouder, Zweden blijven ongeslagen


De Karjala Cup 2017 is inmiddels gevorderd tot de vierde dag. Tijd om terug te blikken op dag twee en drie van dit toernooi.
Op de tweede dag verschenen thuisland Finland en titelhouder Rusland op het strijdtoneel.

Finland – Rusland 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)

In een volgepakte Hartwall Arena in Helsinki namen de Finnen in eerste instantie een 2-0 voorsprong door treffers van ex-Boston Bruins forward Kemppainen en Dallas Stars first-rounder Heiskanen. Hierna was het de beurt aan de Russen die door treffers van Kaprizov en Plotnikov op gelijke hoogte kwamen. De overwinning kwam uiteindelijk toch nog terecht bij de Finnen door een treffer van Ohtamaa halverwege de laatste periode.

Dag drie zag weer vier ploegen aan het werk. Tsjechie tegen de Zwitsers en de “topper” tussen Zweden en Canada.

Tsjechie-Zwitserland 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

Voor zowel Tsjechie als Zwitserland was een overwinning noodzakelijk om een kans te behouden op de Karjala Cup. Tsjechie kwam het best uit de startblokken. Treffers van Gudas en Radil betekenden een 2-0 voorsprong. Zwitserland deed daarna wat terug via Haas. Het waren daarna twee straffen die de Zwitsers uiteindelijk de das om deden. Kubalik maakte gretig gebruik van de vijf op drie. Ondanks de tweede Zwitserse treffer van Ambuhl ging de winst naar de Tsjechen.

Canada – Zweden 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Wie zou zijn ongeslagen status behouden? In de eerste periode kon het verschil door beiden niet worden gemaakt. Er waren Canadese strafminuten voor nodig om het verschil te maken. Lindholm zorgde tijdens de powerplay voor de beide Zweedse treffers. Dit ondanks een waar beleg van het Zweedse doel na vier straffen aan het begin van de derde periode. Goalie Hellberg gaf geen krimp en pakte zijn verdiende shutout.

 

Previous Volle bak in Stockholm voor Avalanche - Senators en Holtby pakt overwinning 200 tegen de Penguins.
Next Zoetermeer verslaat Amsterdam met ruime cijfers