Finnen op titelkoers na winst in burenruzie


We zijn alweer gevorderd tot de voorlaatste dag van de Karjala Cup 2017. Er stonden twee wedstrijden op het programma. Het voorafje ging tussen de Russen en de Zwitsers. De main course was de burenruzie tussen Finland en Zweden. Altijd garant voor veel spektakel.

Zwitserland – Rusland 2-6 (2-1, 0-0, 0-5)

Een indrukwekkende derde periode hielp Rusland aan de eerste zege. Na de tweede periode stond het nog 2-1 in het voordeel van de Zwitsers. Moser en Praplan scoorde voor de Zwitsers. Shalunov voor de Russen. De Zwitsers werden vervolgens in de derde periode volledig onder de voet gelopen. Goals van Kalinin, Nesterov, Nichushkin, Grigorenko en Tkachyov zorgden ervoor dat de Russen nog steeds medaillekansen hebben.

Finland – Zweden 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

De burenruzie tussen Finland en Zweden. Leijonat vs Tre Kronor. Prachtig affiche, 13.085 toeschouwers. Het werd de avond van Nashville Predators first-rounder Tolvanen. Met een goal en een assist had hij een groot aandeel in de Finse zege op de aartsrivaal. De Zweedse goalie Hellberg was wederom in goede vorm maar kon de verdiende Finse zege niet voorkomen. De overige Finse goals kwamen op naam van Peltola en Manninen. Pettersson scoorde voor de Zweden. Door deze overwinning gaan de Finnen voor goud. De Zweden zijn uitgespeeld, maar wel verzekerd van een medaille.

Previous New York noteert zesde overwinning op rij, ook de Leafs zijn op stoom
Next NHL Power Rankings: Top ongenaakbaar, Sharks rukken op