New York noteert zesde overwinning op rij, ook de Leafs zijn op stoom


Face-Off NHL Recaps

Volle bak afgelopen avond en nacht in de NHL, veel bier en chips werden ingeslagen en de redacteuren Marko Bok, Oscar de Kunder, Rik Bruijnius, Jonathan van Osta en Cor Machielsen kwamen met kleine oogjes de nacht door.

New York Rangers – Edmonton Oilers 4-2

Twee hele domme penalty’s incasseren terwijl je PK een van de slechtste van de league is, dan kun je geen wedstrijd winnen. En dat deden de Oilers dus ook niet. Terwijl het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd was met een SOG verhouding 34-29. In de eerste periode gingen beide teams naar de break met een goal. Gescoord door Rick Nash en Jesse Puljujarvi. In de tweede periode waren er drie PPG. Een voor de Oilers via Connor McDavid en twee voor de Rangers via Pavel Buchnevich en wederom een goal van Rick Nash. De laatste 20 minuten gingen ook gelijk op. Toch was het slotakkoord voor de Rangers door een empty netter twee seconden voor tijd via Michael Grabner.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 1-4

De Leafs begonnen sterker en energieker aan de wedstrijd dan de Bruins en was dan ook Mittchell Marner van de Leafs die de eerste goal van de avond op het scorebord zette. Aan het einde van de eerste periode zorgde James van Riemsdijk dat de Leafs op twee goals voorsprong kwamen maar binnen een minuut scoorde Frank Vetrano de enige goal voor de Bruins van deze avond.
Het waren Morgan Rielly en Patrick Marleau die in de derde periode het duel op slot gooiden voor de Leafs en zo voor een four game winning streak zorgden.

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 2-1 OT

Het zag er lang naar het uit dat de Sabres er met de winst vandoor gingen tijdens dit duel tegen de Canadiens. Ryan O’Reilly gaf de bezoekers de voorsprong. Maar een minuut voordat de reguliere tijd voorbij was scoorde Andrew Shaw en zorgde daarmee voor een OT. Hierin trokken de Canadiens
aan het langste eind toen Max Pacioretty zijn tiende OT goal scoorde in de geschiedenis van de
Montréal Candadiens.

Ottawa Senators – Colorado Avalanche 4-3

Deze in Stockholm gespeelde wedstrijd was lekker actief om te zien. Colorado trapte in de eerste periode af met de eerste goal via de stick van Blake Comeau. Vrijwel direct in de tweede periode wist Ottawa het eerste tegendoelpunt te maken. Hier liep de druk door beide teams op. Binnen tien minuten scoorde Colorado de 2-1 en wist Ottawa vrijwel meteen de score gelijk te maken, om ook weer direct de 3-2 van Colorado te ontvangen. De derde periode verliep in vergelijking hiermee aanzienlijk rustiger. Eindstand: 3-4 winst voor de Ottawa Senators.

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 1-2 SO

Maar liefst negen rondes penalty shots waren er nodig om Columbus van Detroit te laten winnen. Uiteindelijk was het Jack Johnson die de winnende maakte. Het was overigens goalie Sergei Bobrovsky van Columbus die er voor zorgde dat de tweestrijd beslist werd door een SO. Hij maakte in de verlenging een wereld redding op een inzet van Andreas Athanasiou. De nederlaag van Detroit betekende tevens dat het record voor achtereenvolgende SO overwinningen op twaalf blijft steken.

New Jersey Devils – Florida Panthers 2-1

Cory Schneider maakte 32 reddingen voor New Jersey en dit was de grondslag voor de eerste overwinning voor New Jersey in de de laatste vijf wedstrijden. Dit betekende ook een eind aan een reeks van vijf overwinningen voor Florida. Gezien het aantal schoten op doel 21-33 waarvan 4-17 alleen al in derde periode kun je zeggen dat Florida er alles aan deed maar dat Schneider de sta in de weg was.

Philadelphia Flyers – Minnesota Wild 0-1

Minnesota speelde vannacht in Philadelphia tegen de Flyers. De wedstrijd ging met 32 respectievelijk 27 SOG behoorlijk gelijk op. Het duurde dan ook tot de 41e minuut voordat Minnesota Wild dankzij Jason Zucker het eerste, en enige, doelpunt van de wedstrijd maakte. Voor Zucker was dit zijn zesde goal in drie wedstrijden voor Minnesota.

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 3-4 OT

De felheid die misschien wel verwacht had mogen worden van de Blackhawks ontbrak in het begin van deze wedstrijd. Binnen tien minuten wisten de Carolina Hurricanes een voorsprong van 2-0 te realiseren. In de tweede periode kwamen de Blackhawks met een tegengoal, die al snel werd gepareerd met de 3-1 van Carolina. Met deze achterstand aan het begin van de derde periode, leek de wedstrijd gedomineerd te worden door de Hurricanes. Toch wisten de Blackhawks in de laatste periode terug te komen tot 3-3 door een goal van Brandon Saad. Het was deze zelfde Saad die de gevierde man werd en de GWG maakte in OT. Het geeft maar weer aan: in ijshockey ga je door tot de laatste seconde.

St. Louis Blues – New York Islanders 1-5

Een slechte dag voor de thuisclub, koploper in de Western Conference. De Isles profiteerden optimaal van verdedigende fouten van de Blues en kwamen pas na een 4-0 voorsprong enigszins in de problemen, Thomas Greiss had een paar goede saves in huis en daarmee blijft New York goed meedraaien in de spannende Metro Division. Joshua Ho-Sang (NYI) scoorde zijn eerste NHL goal. Voor de Blues was het een avond om snel te vergeten.

Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 5-4 SO

De Preds wonnen vannacht hun vierde duel op rij, in een vermakelijk duel tegen de Penguins. Kyle Turris maakte zijn debuut voor de thuisclub en was meteen bepalend, met een goal en een assist. Pittsburgh opende de score in de eerste periode, maar kreeg vroeg in de tweede periode drie goals om de oren. De gasten kwamen met veel moeite weer langszij, om vervolgens tegen een prachtige goal van Calle Jarnkrok aan te lopen. Brian Dumoulin zorgde met zijn eerste goal voor een OT. Daarin werd niet gescoord, Nashville won de resulterende shoot-out door de GWG van Filip Forsberg en pakte daardoor de twee punten.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 5-0

Het was Aaron Dell die met een shutout ervoor zorgde dat de Canucks zonder goals moesten vertrekken uit het SAP Center. Hij was goed voor 41 saves. Opvallend was dat de Canucks maar liefst drie SHG tegen kregen. De goalscorers voor de Sharks waren Thomas Hertl, en met ieder twee goals Logan Couture en Chris Tierney.

Arizona Coyotes – Winnipeg Jets 1-4

Ondanks dat de Jets maar 21 keer op de goal van Anntti Raanta schoten gingen ze toch met de overwinning er vandoor. De weggestuurde backup goalie van de Penguins had ook in de woestijn van Phoenix geen antwoord op schoten van Matt Hendricks, Mark Scheifele en Kyle Connor.
En als Steve Mason dan 29 saves maakt, en Patrick Laine nog een empty netter meepakt kan de overwinning mee naar Winnipeg.

Previous Nederland U18 meiden schrijven historie met zege op België
Next Finnen op titelkoers na winst in burenruzie