Nederland U18 meiden schrijven historie met zege op België


Nederland U18 Face-Off
Foto: Reginald Delmarche, Face-Off

Bondscoach Alf Philippen vertrekt in januari met zijn U18 meiden naar het WK in Mexico. Een fonkelnieuw team binnen de Nederlandse ijshockey gelederen. Gisteren speelde U18 de allereerste interland tegen België. Nederland U18 won, met 2-1, en schreef op die manier ijshockey geschiedenis.

GOED VOOR DE DAG

In de eerste periode kwam Nederland goed voor de dag tegen de Belgische dames. Met fris spel werden de gastvrouwen bij vlagen met de rug tegen de muur gezet. Een schot van Dijkema belandde op de paal, waarmee Oranje aangaf dat het niet als speelbal gebruikt wenste te worden.

In het middenstuk hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, en was het aan de beide goalies te danken dat de brilstand op het scorebord bleef staan na 40 minuten ijshockey

KIVITS DOET HET

Kort nadat de Belgische dames een power play hadden verkwanseld, kwam Nederland op een 1-0 voorsprong. Captain Marée Dijkema kon op aangeven van de pas 13-jarige Fleur Kivits de allereerste U18 goal noteren. Nadat de Belgen niet veel later langszij kwamen, had de ploeg van Alf Philippen het laatste woord.

Opnieuw was het tandem Dijkema-Kivits verantwoordelijk voor de treffer. Op aangeven van Dijkema was dit keer Fleur Kivitis het eindstation voor de 2-1 voorsprong. Nederland kreeg nog kansen op meer, maar kon dik tevreden van het ijs afstappen met de allereerste zege ooit van een U18 meidenploeg.

WE GAAN VOOR GOUD

Aanvoerster Dijkema sprak na afloop van het duel met Reginald Delmarche, waarin zij ook vooruit keek naar het WK in januari en februari komend jaar.

TROTSE COACH NA HISTORISCHE ZEGE

Ook Alf Philippen kon moeilijk ontkennen dat de zege van historische waarde was voor zijn ploeg. Hij keek, naast het nu, ook naar de toekomst van dit team.

 

Previous Zoetermeer verslaat Amsterdam met ruime cijfers
Next New York noteert zesde overwinning op rij, ook de Leafs zijn op stoom