NHL Power Rankings: Top ongenaakbaar, Sharks rukken op


Power Rankings Banner Face-Off

Tweewekelijks legt Face-Off de onderlinge verhoudingen in de NHL tegen het licht in de Power Rankings. Wie is er in vorm en welke ploeg kent een ontzettende dip? Je leest het in de NHL Power Rankings.

TOP DRIE, LAATSTE TWEE ONGEWIJZIGD

Hoewel er twee weken aan wedstrijden zijn verstreken, is in de absolute top en het absolute dal van het klassement niets veranderd. Tampa Bay Lightning staat nog steeds bovenaan, voor St. Louis Blues en Los Angeles Kings. Tampa Bay maakt sinds het begin van het seizoen grote indruk met fris aanvallend ijshockey. De Blues en Kings maken ook indruk, maar dan door middel van hun defensieve zekerheid. Beide ploegen krijgen gemiddeld net iets meer dan twee tegendoelpunten per wedstrijd, wat een prima gemiddelde is.

Arizona Coyotes heeft de eerste overwinningen inmiddels te pakken, maar het gat op de ranglijst met de overige ploegen is alsnog groot. De ploeg moet alle zeilen bijzetten om niet een kansloos seizoen af te werken. Buffalo Sabres staat wederom net boven de Coyotes. Jack Eichel gaf in een interview al aan dat hij vooralsnog niet het verschil maakt voor de Sabres. Met name het aantal doelpunten voor is erg laag en een vormverbetering van Eichel zou een eerste stap zijn op weg naar een betere notering in de ranglijst en in deze Power Rankings. Eichel begon sterk met elf punten in negen wedstrijden, maar gaf slechts drie assists in de laatste zeven duels.

SHARKS MAKEN EEN REUZENSPRONG

De grootste stijger in de Power Rankings is deze week San Jose Sharks. Waar de ploeg twee weken terug nog als 28ste werd gerangschikt, staat de ploeg nu op een prima dertiende plaats. De Sharks wonnen zeven van hun laatste tien duels en zijn aan een flinke opmars op de ranglijst bezig. Van Tampa Bay Lightning werd ruim verloren, maar dat is gezien de huidige vorm van Tampa Bay geen schande.

Andere grote stijgers zijn New York Rangers en Winnipeg Jets. Ook de Rangers kennen een prima serie met zes overwinningen op een rij. Waar de seizoensstart van de Rangers heel matig was, heeft Alain Vigneault het met zijn ploeg nu keurig op de rit. Winnipeg Jets boekte de afgelopen weken een aantal mooie zeges, met als uitschieter de 7-1 overwinning tegen Pittsburgh Penguins.

BLACKHAWKS DUIKELEN FLINK

Chicago Blackhawks is de grote verliezer van deze NHL Power Rankings. De ploeg verliest liefst dertien plaatsen in deze lijst. De ploeg speelde niet heel veel wedstrijden, had geen moeilijk programma, maar sloeg daarin wel enkele flaters. Een aantal van twaalf goals in zeven wedstrijden is voor een aanvallend ingestelde ploeg als Chicago ook ondermaats. Andere ploegen die een duikeling mken zijn Boston Bruins, Minnesota Wild en bovenin de ranglijst Pittsburgh Penguins.

1 Tampa Bay Lightning 1 0
2 St. Louis Blues 2 0
3 Los Angeles Kings 3 0
4 Toronto Maple Leafs 5 +1
5 New Jersey Devils 6 +1
6 Nashville Predators 12 +6
7 Vegas Golden Knights 8 +1
8 Pittsburgh Penguins 4 -4
9 Columbus Blue Jackets 7 -2
10 Winnipeg Jets 20 +10
11 Ottawa Senators 10 -1
12 Washington Capitals 17 +5
13 San Jose Sharks 28 +15
14 Dallas Stars 11 -3
15 New York Islanders 13 -2
16 New York Rangers 27 +11
17 Anaheim Ducks 16 -1
18 Philadelphia Flyers 14 -4
19 Calgary Flames 15 -4
20 Edmonton Oilers 21 +1
21 Vancouver Canucks 23 +2
22 Chicago Blackhawks 9 -13
23 Carolina Hurrricanes 18 -5
24 Colorado Avalanche 26 +2
25 Boston Bruins 19 -6
26 Detroit Red Wings 25 -1
27 Montreal Canadiens 29 +2
28 Minnesota Wild 22 -6
29 Florida Panthers 24 -5
30 Buffalo Sabres 30 0
31 Arizona Coyotes 31 0

 

Previous Finnen op titelkoers na winst in burenruzie
Next Druk en leerzaam Oranje weekend!