Druk en leerzaam Oranje weekend!

Oranje

Nederland België Ijshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Onder het bewind van assistent bondscoach Bo Subr kon het ‘nieuwe Oranje’ zich laten zien aan het publiek. Er stond een dubbele ontmoeting met onze zuiderburen op de agenda. Reginald Delmarche reisde af naar zowel Mechelen als Geleen, en vat de twee interlands voor jou kort samen.

Wervelende start op zaterdag in Mechelen

Nederland België Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Eerste wedstrijdafspraak in Mechelen op zaterdagavond, waar het erg verjongde Oranje seniors-team op een misschien wel nog jonger België stootte.

En het werd een wervelende start voor Oranje! Na tien minuten dollen met de tegenstander, waarin Captain Danny Stempher en Jonne de Bonth het team 0-2 op voorsprong bracht, kwam Team Belgium iets beter in de match. Evo Suurhoff knalde op power play de 0-3 binnen, en nadat de jonge Belgen op 1-3 gemilderd hadden, scoorde Reno De Hondt twee maal. Tussendoor had België nog een tweede gescoord en stond het dus al 2-5 aan de eerste dweilpauze.

Nederland België Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Het wedstrijdtempo viel wat terug, beide teams waren duidelijk aan het experimenteren en de goalies deden hun werk zodat het scoreverloop ook vertraagde. Jorn Van Soest, amper achttien jaar, scoorde zijn eerste voor Oranje net als de 19-jarige Renzo Meulenbeek. De Hondt scoorde zijn derde van de avond en in de slotminuut kon België de 3-8 eindscore vastleggen.

 

Bondscoach van dienst Bo Subr (Doug Mason moest aan de bak in Oostenrijk) was een relatief tevreden man ,,Deze mentalititeit en de teamspirit in en rond het team willen we zien evolueren, en hier hebben we een eerste goede stap gezet. Mede dankzij de inbreng van wat jonge wolven; welpen zeg maar; 17-18 jarigen met talent! Indien die jongens werken en luisteren, raken we samen flink vooruit!”

Nederland België Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Jongeren scoren en laten scoren in Geleen

Op zondagavond volgde de return in Geleen, waar de Oranje defensie werd versterkt met de inbreng van Trappers Alexei Loginov en Boet van Gestel. In de eerste minuut opende Raymond van der Schuit al de score. Maar was het de vermoeidheid of de sterk keepende Belgische goalie Mike Janssen, de voorsprong vergroten lukte niet.

Nederland België Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Verschillende powerplays bleven onbenut, heel wat schoten gepareerd tot thuisspeler (en debutant) Joey Geurts, ook amper twintig jaar, een knal van de blauwe lijn mooi in het Belgische doel devieerde in de tweede periode. Even later schoot Jorn Van Soest de 3-0 tegen de netten! In de slotperiode kraakte het jonge Belgische team en kon Nederland via twee goals van Jonne De Bonth (negentien jaar) en “routiniers” Tom Marx en Boet van Gestel naar 7-0 uitlopen.

Twee leuke wedstrijden tussen twee experimenterende teams die, naar het WK in Tilburg toe in april 2018, toch nog heel wat werk hebben om hun doelen waar te maken.

 

Previous NHL Power Rankings: Top ongenaakbaar, Sharks rukken op
Next Onwaarschijnlijke comeback New Jersey Devils bij Chicago!