Onwaarschijnlijke comeback New Jersey Devils bij Chicago!


Face-Off NHL Recaps

Vier duels vannacht in de NHL, waar New Jersey een onwaarschijlijke comeback had in Chicago, Tampa Bay maar blijft winnen en de Kings weer eens een duel verloren. Rik Bruijnius, Marko Bok en Sven van der Oost praten jou bij.

Chicago Blackhawks – New Jersey Devils 5-7

Een waar doelpuntenfestijn vandaag tussen New Jersey en Chicago, beslecht in het voordeel van de uitspelende Devils. Zes goals in de eerste, vijf in de tweede en één in de derde periode. Het was Chicago dat de score opende, en zelfs op een voorsprong van drie goals kwam. Maar als eens te meer, mocht dit niet baten in de snelste teamsport ter wereld. De eerste NHL hattrick van Miles Wood, een goal en assist van sterspeler Taylor Hall en 39 reddingen van goalie Keith Kinkaid, deden de wedstrijd kantelen in het voordeel van New Jersey.

Washington Capitals – Edmonton Oilers 2-1 SO

Twee van de beste teams van het vorige seizoen, maakten er helaas een niet al te spectaculair duel van. Washington was de betere partij in de eerste periode, Edmonton nam het initiatief daarna over, maar beide teams waren zelden echt gevaarlijk. Jujhar Khaira, regelmatig een healthy scratch, opende de score voor de gasten met zijn eerste goal van het seizoen. Vlak daarna deed Dmitry Orlov hetzelfde, zijn eerste goal bezorgde beide teams ten minste een punt. De overtime was weinig verheffend, waarna TJ Oshie de enige en dus winnende treffer maakte in de shootouts.

Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning 1-2

Tampa Bay Lightning blijven maar winnen, dit keer werden de Ducks aan de zegekar gebonden. In een levendig duel kwam Tampa via een power play goal van Vladislav Namestnikov op voorsprong, waarna Jakob Silfverberg gelijkmaakte. Hij scoorde alweer zijn derde goal in twee duels. J.T. Brown maakte de game winning goal voor Tampa, hij scoorde voor het eerst sinds 30 maart weer eens een goal, en meteen een belangrijke. De Ducks zagen nog een goal niet toegekend worden door de videoref, al had het er alle schijn van dat het wel degelijk een geldige treffer was.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 1-2

Lang leek het er op dat de Kings er met de overwinning vandoor zouden gaan. Door een goal van Dustin Brown in de eerste periode zagen de zaken er goed uit. Het was pas in de derde periode dat de Sharks van zich lieten horen. Eerst was het Melker Karlsson die de gelijkmaker produceerde waarna het de beurt was aan Joel Ward om de overwinning definitief binnen te slepen voor de uitploeg. Het was de eerste Back-to-Back overwinning van het seizoen voor de Sharks.

Previous Druk en leerzaam Oranje weekend!
Next Karjala Cup: Finland goud; Rusland zilver; Zweden brons