Lightning wint topper van de Kings, eerste goal Jagr voor Flames


Face-Off NHL Recaps

Deze nacht stond er een heuse topper op het schema, de LA Kings tegen Tampa Bay Lightning. Ook waren wij getuige van de eerste Flames goal door Jaromir Jagr. Over het hoe, wat en waar worden jullie bijgepraat door Rik Bruijnius, Jeroen Veenstra en Cor Machielsen.

Los Angeles Kings – Tampa Bay Lightning 2-5

De topper was al snel klaar, in een tijdsbestek van dik twee minuten vielen er vier goals te noteren. Nikita Kucherov, Alex Killhorn, Victor Hedman en Steven Stamkos scoorden ze voor Tampa. Verassend feit? Na die twee doldwaze minuten mocht goalie Jonathan Quick blijven staan van coach John Stevens. Getuige het aantal schoten op goal van de Bolts (43 stuks) deed Quick het toch niet echt slecht met 38 reddingen. De Kings noteerden slechts 24 SOG, waardoor deze topper, nooit een echte topwedstrijd werd. De goals van de Kings kwamen op naam van Tyler Toffoli en Oscar Fantenberg. Het slotakkoord de 2-5 kwam op naam van Vladislav Namestnikov.

Calgary Flames – Detroit Red Wings 6-3

De eerste goal van Jaromir Jagr is een feit voor de Flames, ook tekende hij nog voor een assist in de Scotiabank Saddledome. Qua punten staat hij op plaats twee met 1918 achter The Great One, die er 2857 noteerde. Qua goals (766) staat hij nu op plaats drie achter Wayne Gretzky (894) en Gordie Howe (801). Johnny Gaudreau maakte twee goals en had een assist. Mike Smith maakte 39 saves. Voor de Wings had Anthony Mantha een goal en twee assists, Martin Frk en Frans Nielsen pikte beiden een goal mee. Petr Mrazek maakte 28 reddingen maar dat was niet genoeg om de winst te pakken.

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 4-1

Anaheim Ducks profiteerde beter van de powerplay en maakte daarmee het verschil ten opzichte van Vancouver Canucks. In zes pogingen wisten de Ducks drie keer te profiteren. Daarmee werd de openingstreffer van Sven Baertschi teniet gedaan. Jakob Silfverberg noteerde twee goals, Rickard Rakell was goed voor drie assists.

New Jersey Devils – Edmonton Oilers 2-3 OT

Het illustere duo sloeg weer toe in OT. Dit keer was de assist van Connor McDavid en de goal van Leon Draisattl. Mocht Bryan Boyle bij de thuiswedstrijd van de Oilers nog de ceremoniële puck drop doen tijdens de Hockey Fights Cancer week, nu dropte hij de puck in het netje van de Oilers en opende daarmee de score (1-0). Dat was een emotioneel moment voor hem, en de emotie was ook duidelijk voelbaar bij de 16514 toeschouwers bij dat moment in het Prudential Center.

Anton Slepyshev scoorde de 1-1 in de tweede periode, maar Drew Stafford tilde de stand daarna weer naar 2-1. Milan Lucic maakte de gelijkmaker in de derde periode waardoor OT de beslissing moest brengen. De Oilers kregen in OT de beste kansen en 16 seconden voor tijd sloeg Leon Draisattl dus toe. In zijn 200ste NHL wedstrijd maakte Cam Talbot 32 saves en zijn overbuurman Cory Schneider 29.

Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks 3-1

Claude Giroux, Jacub Voracek en Sean Couturier waren samen goed voor drie goals en vier assists om Chicago op te rollen. Conor Murphy scoorde zijn eerste van het seizoen en de laatste van de wedstrijd om de eer nog enigszins hoog te houden voor Chicago. Met 38 saves was Brian Elliot misschien wel de beste op het ijs.

Montreal Canadiens – Minnesota Wild 0-3

Alles wat Jason Zucker momenteel aanraakt lijkt in goud te veranderen. Woensdag was de aanvaller al goed voor twee goals in het met 4-2 verloren duel tegen Toronto Maple Leafs. Tegen Montreal Canadiens opende Zucker de score in de derde periode met een shorthanded goal. Zucker voegde nog twee goals toe voor de eerste hattrick in zijn carrière en een 3-0 zege. Devan Dubnyk maakte 41 saves voor de shutout.

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 3-2 SO

Brayden Schenn en Alexander Steen scoorden in de shootout om de winst voor St. Louis veilig te stellen. Over de gehele wedstrijd gezien zeer terecht getuige de schoten op doel 38-29. Voor Phoenix Arizona blijft het voorlopig kommer en kwel en is ieder gesprokkeld puntje er één. Er staan twee zeges op de teller voor de Yotes uit de eerste achttien duels.

 

Previous Glove save Jonas Hiller hoogtepunt eerste dag Karjala Cup
Next Time Out: Joy Turpijn