Toronto verslaat Minnesota, Tampa Bay weer koploper

Face-Off NHL Recaps

Drie duels vannacht in de NHL. Opvallend feit? In elk duel werden er zes treffers gescoord. Hoe deze verdeeld werden en wat er opviel, dat vertelt Jonathan van Osta jou.

Toronto Maple Leafs – Minnesota Wild 4-2

De Toronto Maple Leafs en Minnesota Wild speelden vannacht een goede gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de eerste twintig minuten met een stand van 1-1 werd afgesloten. In het middenstuk wisten de Maple Leafs een voorsprong op te bouwen met de 2-1 (Marleau). Na dat Wild terug kwam tot 3-2, verzekerden de Maple Leafs de winst met een empty netter door Brown in de laatste minuut. Met 37 shots van de Wilds tegenover 19 shots van de Leafs, mochten de Maple Leafs goalie Andersen dankbaar zijn.

New York Rangers – Boston Bruins 4-2

In een wedstrijd die in beginsel gelijk op ging, werd vanavond veel gescoord in de eerste periode. Na tien minuten volgden de eerste doelpunten van de Rangers en de Bruins elkaar binnen een minuut op. Maar in de vijftiende minuut wist Vesey (Rangers) binnen 28 tellen twee maal te scoren. Dit zette de toon wel voor de rest van de wedstrijd. De Bruins klommen nog terug tot 3-2, maar slaagden er niet in om de achterstand verder in te perken. De Rangers beëindigden de wedstrijd met een empty netter.

San Jose Sharks – Tampa Bay Lightning 1-5

Hoewel de Sharks met de 1-0 na 30 seconden de toon zetten, werd deze wedstrijd duidelijk gedomineerd door Tampa Bay. Tampa Bay goalie Vasilevskiy maakte vannacht 32 saves, terwijl San Jose goalie Jones met vier regengoals op 21 shots het ijs verliet. Na de winst van deze wedstrijd heeft Tampa Bay St. Louis Blues van de top afgestoten, en leidt nu opnieuw in de NHL.

Previous CHL Update: Titelhouder Frolunda Indians en kanshebber Red Bull Munchen uitgeschakeld!