CHL Update: Titelhouder Frolunda Indians en kanshebber Red Bull Munchen uitgeschakeld!

Gisteren kon iedereen weer genieten van de Champions Hockey League. Onze razende reporter Cor Machielsen praat jullie weer bij van wat er allemaal gebeurde. Er waren twee dikke verrassingen te noteren en wel dat mogelijke kanshebber Red Bull Munchen en oud kampioen Frolunda Indians beiden zijn uitgeschakeld.  Gisteren werd ook onze wekelijkse rubriek 4 on 4 geplaatst met daarin een vraag over de CHL drie daarvan hadden Frolunda Indians als winnaar getipt en één (ik zei de gek) had Red Bull Munchen als uiteindelijk winnaar. Tot zover de kennis van onze redacteuren. De spelregels zijn bij de CHL iets anders dan bij de NHL. In overtime is het 4 on 4 bij de CHL, ten opzichte van 3 on 3 bij de NHL. Tijdens eventuele shootouts zijn bij de NHL drie spelers bij CHL vijf spelers die mogen aanleggen.

Tappara Tampere – JYP Jyvaskyla 3-2

Een 3-2 winst was niet genoeg voor Tampere, want in total werd er met 5-4 verloren van JYP Jyvaskyla over twee wedstrijden. Met vijf minuten nog te gaan in de tweede periode scoorde Mikko Kalteva de 1-2 en kon doorgaan in de playoffs al bijna veilig worden gesteld. Tampere drong aan scoorde nog twee keer maar dat was niet meer voldoende.

Ocelan Trinec – Malmö Redhawks 2-1

Twee keer 2-1 was voldoende voor Ocelan om door te gaan. Een snelle goal van Tomas Lindhart via de helm van keeper Oscar Alsenfelt bracht de zege niet meer in gevaar. Naast Alsenfelt was ook Simon Hrubec fantastisch. Door hun excellente keeperswerk bleef het lang een close game.

Brynas IF – Adler Mannheim 2-1

Nadat Adler Mannheim de thuiswedstrijd had verloren met één goal verschil, kwamen ze in dit duel heel snel op voorsprong. Devin Setoguchi scoorde al na 1.39 minuten. Helaas voor Mannheim kwam Brynas terug in de laatste periode met de GWG van Linus Ohlund was het avontuur alweer over voor Mannheim en ging Brynas door naar de kwartfinale.

Frölunda Indians – Bili Tygri Liberec 4-6 OT

Overtime was ervoor nodig om de regerend kampioen te onttronen. Eigenlijk was het ongelofelijk dat Liberec won, maar met 40 saves had keeper Jaroslav Janus daar een groot aandeel in. Hoewel Liberec begon met een goal achterstand gaven velen geen stuiver voor de kansen voor Liberec. Na zes minuten was het al 1-0. Na 40 minuten was het 2-1, maar in de derde periode werd er zoveel gescoord, dat het in de 54e minuut 4-4 stond. Echter 50 seconden voor tijd scoorde Liberec de 4-5 wat OT betekende. In de 61e minuut was het huilen in Frolundaborg met de GWG van Michal Bulif.

Växjö Lakers – Red Bull Salzburg 5-3

Red Bull verdedigde een 2-1 voorsprong en na de eerste periode was het 1-2 door goals van Thomas Ralf en Brant Harris voor Salzburg. Aan het eind van de tweede was de stand weer 3-2 door goals van Jonas Rondberg en Dominik Bokk voor de Lakers. Het kwam dus aan op de laaatste periode. Door late goals van Erik Josefsson en Elias Petterson gingen de Lakers door.

Red Bull Munich – SC Bern 2-5

Munchen begon aan de wedstrijd met een 3-2 voorsprong uit het eerste duel. Het zag er niet naar uit dat het lasting zou worden voor Munchen want na 40 minuten stond er een 2-2 op het scorebord. Echter in de laatste periode wisten de Zwitsers er nog drie bij te maken. Goals van Luca Hischier, Simon Bodenmann en Andrew Ebbett betekende het waterloo voor Red Bull.

EV Zug – Kometa Brno 2-5

Brno is niet in de problemen geweest in beide wedstrijden tegen Zug. 9-5 was de total score over twee wedstrijden. Na 41 minuten was het al 1-5 en was de wedstrijd over.

Nottingham Panthers – ZSC Lions Zurich 0-3

Ook Nottingham heeft in twee wedstrijden niets in te brengen gehad tegen ZSC Lions. Na de 3-1 in Zurich was het na 20 minuten 0-1 door een goal van Frederik Pettersson. Nog twee goals door Roman Wick en opnieuw Frederik Pettersson bepaalde de eindstand op 0-3, en gaat Zurich lekker verder in de CHL.

De kwartfinales zijn:

• JYP Jyvaskyla – Kometa Brno
  • Brynas IF – Ocelan Trinec
  • Växjö Lakers – SC Bern
  • ZSC Lions Zurich – Bili Tygri Liberec

De kwartfinales worden gespeeld 5 en 6 december. De returns vinden op 12 december plaats. Ook dan brengt Face-Off jou natuurlijk op de hoogte.

Previous Stroeve fase Golden Knights en Capitals, LA Kings blijft in top van de ranglijst