Stroeve fase Golden Knights en Capitals, LA Kings blijft in top van de ranglijst


Face-Off NHL Recaps

Weer een heerlijk nachtje NHL ijshockey, waarin de redactie massaal de nachtrust oversloeg. Rik Bruijnius, Oscar de Kunder, Richard de Weijze en Cor Machielsen pakten vanmorgen een wat sterkere kop koffie, om jullie bij te praten over de hoogte en dieptepunten.

Buffalo Sabres – Washington Capitals 3-1

Twee goals van Evander Kane en 24 reddingen van Robin Lehner brachten Buffalo de winst tegen Washington. Alexandr Ovechkin scoorde zijn dertiende van het seizoen, maar dat mocht niet baten. Voor Buffalo zou het mooi zijn dat -na al het blessure leed van Kane in de afgelopen jaren- dit de opmaat is voor de nabije toekomst, want hockeyen kan deze man!

New Jersey Devils – St. Louis Blues 1-3

De top lijn van St.Louis Blues heeft weer van zich doen spreken. Viktor Tarasenko en Brayden Schenn waren beiden goed voor een goal en twee assists. Het klasseverschil was duidelijk aanwezig gezien de schoten op doel: 22-40. Dit was vooral in de derde periode zichtbaar (4-19). Zo blijft St.Louis voorlopig de ranglijst aanvoeren in de NHL.

New York Islanders – Edmonton Oilers 1-2 OT

Dat de Oilers na de derde periode nog voor de winst konden gaan, in het Barclays Center hadden ze maar aan een man te danken; Cam Talbot. 36 saves waarvan de SOG verhouding in de derde periode 13-2 was. In OT verliest Connor McDavid eerst de puck aan John Tavares maar die kan de mogelijkheid niet verzilveren en in de counter is het illustere duo van de Oilers dodelijk. Leon Draisattl met de assist en Connor McDavid maakt het af hoog in het dak van het doel in de korte hoek. Ondanks de twee punten is er nog genoeg werk aan de winkel voor Todd McLellan want deze overwinning was niet terecht, maar hij telt wel.

Pittsburgh Penguins – Arizona Coyotes 3-1

Binnen drie minuten stond Pittsburgh Penguins al met 2-0 voor. De fans in de PPG Arena gingen er even goed voor zitten. Maar vervolgens bleek Coyotes goalie Antti Raanta de grote man. Schier onpasseerbaar hield hij zijn team in de race. Toen Tobias Rieder ook nog eens de 2-1 maakte, na 26 seconden in de derde periode, leek het spannend te worden. Maar de Penguins hebben zoveel spelers die kunnen scoren, dat er vaak ook wel eentje is die dat doet. In dit geval was het Phil Kessel die de 3-1 maakte, met de stick nét onder de lat.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 3-1

Florida Panthers’ goalie Roberto Luongo zag, in zijn 500e duel voor zijn ploeg, 51 pucks op zich af komen vannacht, in een voor de helft gevulde PNC Arena in Raleigh. Het duurde 32 minuten eer hij, via Brock McGinn, voor het eerst gepasseerd werd. De gelijkmaker van Vincent Trocheck was een perfect samenspel tussen met Jonathan Huberdeau, en ook Luongo kreeg hierbij een assist op zijn naam. Toch kon de ervaren Panther in de goal het niet in zijn eentje volhouden. Derek Ryan en Justian Williams bezorgden de Hurricanes de zege en de Panthers de vijfde nederlaag op rij.

Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 1-3

In de eerste periode kwamen beide teams niet tot scoren. Het was Matt Irwin die voor Predators de eerste goal scoorde van de avond in de tweede periode. In de eerste minuten van de laatste periode werd het publiek op meer goals getrakteerd. Het was Pierre-Luc Dubois van de Blue Jackets die de stand gelijk bracht tegen de Predators. Maar uiteindelijk waren het goals van Calle Jarnkrok en Victor Arvidsson die er voor zorgden dat de Predators dit duel won van de Blue Jackets met 1-3.

Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights 3-2

Het waren de Canadiens die de score openden tegen de Golden Knights door goals van Brendan Gallagher en Jordie Benn maar aan het einde van de eerste periode wist Pierre-Edouard Bellemare de Golden Knights toch op het scorebord te zetten door een zeer fraaie goal. In de tweede periode was het alleen Montreal dat scoorde, door een tip-in van Max Pacioretty. Vegas wist pas in de laatste periode wat terug te doen door een goal van Erik Haula. Dit was niet genoeg waardoor de Canadiens met de zege aan de haal gingen.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 3-5

De terugkeer van Jaromir Jagr met 13.04 time on ice heeft de Flames niet geholpen in het Scotiabank Saddledome. Thomas Vanek had een goal en een assist in zijn 900ste NHL wedstrijd en tel daarbij de 29 saves op  van Jacob Markstrom en de winst was bijna al binnen voor de Canucks. Het verschil werd pas in de derde periode gemaakt. Na 40 minuten stond het 3-3, maar goals van Bo Horvat en Henrik Sedin maakten dat de Canucks als winnaar uit de strijd kwamen.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 3-4 OT

De Kings en de Ducks maakte er een mooie wedstrijd van in het Honda Center te Anaheim. Er was een OT voor nodig om de winnaar te bepalen en Nick Shore prikte één minuut voor tijd de GWG binnen. Dustin Brown en Anze Kopitar hadden beiden een goal en een assist. Jonathan Quick maakte 33 saves en knokte een robbertje met Corey Perry.

Previous Wie wint de Karjala Cup 2017?
Next CHL Update: Titelhouder Frolunda Indians en kanshebber Red Bull Munchen uitgeschakeld!