Nieuwe zegereeks Penguins, punten voor Sprong


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen twee weken vier keer in actie. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de positie van Sprong op de ranglijsten!

Eindelijk doordeweeks

Het mocht even duren, maar voor het eerst dit seizoen moest het hoogvliegende Wilkes-Barre/Scranton op een doordeweekse dag aantreden. Op woensdag ontving de ploeg Toronto Marlies (Toronto Maple Leafs), dat zelf ook een sterk begin van hun seizoen kent. Deze wedstrijd toonde maar weer aan dat deze Penguins nog veel herrie gaan schoppen dit seizoen. Alsof het niets was, werden de Marlies met 4-2 weggezet. Het verschil op de shot clock was nog groter; 42-24 in het voordeel van de thuisploeg. Sprong kende zelf een moeizame wedstrijd. Hij stond op het ijs voor beide tegengoals en eindigde als enige Penguins de avond met een -2. Thomas di Pauli was de gevierde man met twee doelpunten.

Penguins weten niet van ophouden

Toen was in het weekend weer tijd om twee wedstrijden af te leggen. Zaterdagavond kwam Providence Bruins (Boston Bruins) op visite. Dit keer begon Wilkes-Barre/Scranton matter aan het duel en dat leverde goals op voor de Bruins: 0-2. Maar de Penguins kwamen terug! Drie goals op rij (met een assist voor onze landgenoot!) zette thuisploeg op 3-2. Met nog 29 seconden op de klok wist Providence echter gelijk te maken. Een dikverdiende overtime werd geserveerd in Mohegan Sun Arena at Casey Plaza. Daarin bracht Ryan Haggerty de beslissing en won de thuisploeg met 4-3!

Zondagnacht wachtte een duel in Hershey. De Penguins speelden niet goed en werden overrompeld door de Bears (Washington Capitals) in schoten op doel (in totaal 32-13 voor de thuisploeg). Het deerde de ploeg echte niet, want alsnog werd er vijf keer gescoord. En dat terwijl er maar dertien schoten op doel werden gelost. Daniel Sprong wist ook het net te vinden; hij scoorde de 1-4! Ster van het duel was keeper Casey DeSmith met zijn 31 reddingen. In Hershey werd het 1-5, wat een derde zege op rij en een tiende duel met een punt betekende voor Wilkes-Barre/Scranton. Overall heeft de club nu een record van 10-2-1 uit dertien wedstrijden en staat het bovenaan in de Atlantic Division.

Sprong krijgt meer concurrentie

Op de topscorerslijsten zakte Daniel voor de tweede week op rij. Hij heeft de laatste weken wat meer moeite punten te verzamelen. Op de algemene lijst staat hij op een gedeelde zestiende plek met veertien punten uit dertien duels. Daarnaast zijn zijn negen goals goed voor tweede overall.
Ook op de topscorerslijst voor rookies is hij voorbijgestreefd. Tucson Roadrunners-aanvaller Dylan Strome (Arizona Coyotes) heeft een punt meer, terwijl hij nog een wedstrijd te goed heeft op onze landgenoot. Daarnaast voelt Sprong de hete adem van Nick Merkley (eveneens Tucson) in de nek: hij heeft een punt minder, maar twee wedstrijden minder gespeeld.

Previous Karjala Cup: Finland goud; Rusland zilver; Zweden brons
Next AHL speelweek 6: Baby Penguins blijven winnen, Daniel Sprong scoort een keer.