Wouter Sars voorlopig out na crash in boarding


Trappers Herentals Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Gisteren speelde Tilburg Trappers Toekomstteam bij AHOUD Devils Nijmegen. Niet de uitslag, 5-4 na overtime voor Nijmegen, maar de crash van Wouter Sars was het gespreksonderwerp na afloop. Ed Versteeve sprak de 17-jarige forward over het onfortuinlijke voorval.

BUITEN BEWUSTZIJN

Er staat amper twee minuten op de klok in periode drie als Sars de puck in bezit heeft. ,,Ik speelde de puck omhoog naar Jasper Nordemann, toen ik een wat late check van Nick de Jong kreeg en de boarding in ging. Daarna is het gewoon zwart, want ik ben zelf een tijdje buiten bewustzijn geweest heb ik me laten vertellen.” aldus Sars.

Foto: Oscar de Kunder – Face-Off

GEBROKEN RIBBEN

In het Triavium houdt iedereen de adem in naar mate de tijd verstrijkt. Het medisch team is een half uur bezig met Sars, die uiteindelijk het ijs verlaat en naar het ziekenhuis wordt vervoerd. Daar blijkt de ernst van de crash. ,,Ik heb mijn bovenste twee ribben gebroken en een zwaar gekneusde rug. Ik heb de nacht in het ziekenhuis doorgebracht, maar ben nu weer thuis. Voorlopig even geen ijshockey voor mij. Dit is niet helemaal de manier waarop ik in beeld wilde komen.” sluit Sars met wat gevoel voor humor af.

Wij wensen Wouter een spoedig herstel toe en hopen hem zo snel als mogelijk weer op het ijs te begroeten.

Previous Jeugd Tilburg Trappers in Toronto op ijshockeykamp
Next Heerenveen wint in Luik, stunt Cold Play Sharks in België