Heerenveen wint in Luik, stunt Cold Play Sharks in België


Marco Postma Face-Off

Vijf duels gisteren op het programma, waarin weer voldoende gebeurde. Heerenveen won op bezoek bij Luik, en in de beker van België stuntte Cold Play Sharks door een fantastische comeback zege.

BENE LEAGUE

LUIK BULLDOGS – UNIS HEERENVEEN FLYERS 3-6

Heerenveen toog gisteren af naar Luik om het op te nemen tegen de plaatselijke Bulldogs. Flyers was op voorhand gewaarschuwd, want de gastheren waren nog ongeslagen in het eigen bekertoernooi. Luik kwam op een 1-0 voorsprong door een treffer van Yoren de Smet. Daarna was het echter aan Heerenveen, die maar liefst zes treffers op rij scoorden en wegliepen naar 1-6. In de slotfase wist Bulldogs het Friese net nog twee keer te laten bollen, maar Flyers kon met een gedecideerde 6-3 overwinning de bus in. Adam Bezak en Marco Postma scoorden ieder twee maal voor de Friezen.

ZOETERMEER PANTERS – LACO EATERS GELEEN 2-3 OT

Een duel tussen twee outsiders in de BeNe League stond op de rol in het Silverdome. Zoetermeer Panters ontving Laco Geleen Eaters in eigen huis. De bezoekers kwamen na dik een kwartier op voorsprong door Lars van Sloun. Pas in het tweede deel kwam Panters langszij door Scheffe. De Limburgers namen vier minuten na de gelijkmaker, opnieuw via Van Sloun, de leiding. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe, en het was op basis van vechtlust terecht dat Panters tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnenprikte. Chris Toonen zorgde ervoor dat overtime de winnaar aan moest wijzen. Captain Glenn Bakx bleek daarin goud waard voor Eaters; hij zorgde voor de winnende treffer.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Zoetermeer Panters 2 1 0 1 0 4 +7
2 Unis Flyers Heerenveen 2 1 0 1 0 4 +2
3 Amsterdam Tigers 1 1 0 0 0 3 +1
4 Chiefs Leuven 1 1 0 0 0 3 +1
5 Eindhoven Kemphanen 2 1 0 0 1 3 +6
6 ERA Renomar HYC 1 0 1 0 0 2 +1
7 Laco Eaters Geleen 1 0 1 0 0 2 +1
8 Antwerp Phantoms 0 0 0 0 0 0 0
9 HIJS Hokij Den Haag 0 0 0 0 0 0 0
10 Trappers Toekomstteam 0 0 0 0 0 0 0
11 AHOUD Devils Nijmegen 1 0 0 0 1 0 -1
12 Luik Bulldogs 1 0 0 0 1 0 -3
13 Red Eagles Den Bosch 2 0 0 0 2 0 -15

BEKER VAN NEDERLAND

AMSTERDAM TIGERS – EINDHOVEN KEMPHANEN 3-6

Amsterdam Tigers in de eigen Jaap Eden Hal. We gaan er na de eerste weken gemakshalve maar van uit dat er dan veel goals gescoord worden. Eindhoven Kemphanen kwam op bezoek in de strijd om de beker. Voor beide ploegen een must win, om nog enige kans te houden op de eerste twee plekken in de groep. Kemphanen kende een droomstart. Voordat de toeschouwers goed en wel zaten, hadden de Brabanders een 2-0 voorsprong te pakken.  Rocco van Hoorn bracht Tigers op een marge van één.

Telkens als de thuisploeg aanhaakte, liep Eindhoven naar een voorsprong van twee goals. Bij een stand van 4-3 voor Kemphanen, kreeg Tigers een powerplay. Daar ging het mis voor de thuisploeg, want Kemphanen sloeg twee keer toe in ondertal. Een 6-3 zege van de Brabanders, waarmee we Amsterdam na de derde nederlaag in de beker nu toch wel zachtjes afschrijven voor de playoffs.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 3 3 0 0 0 9 +11
2 Zoetermeer Panters 3 2 0 0 1 6 +8
3 Eindhoven Kemphanen 3 1 0 0 2 0 -6
4 Amsterdam TIgers 3 0 0 0 3 0 -13

BEKER VAN BELGIË

COLD PLAY SHARKS – CHIEFS LEUVEN 6-3

Chiefs Leuven had op papier een eenvoudige avond tegen Cold Play Sharks. Maar bekertoernooien leveren altijd stunts op. En dat gebeurde gisteren in Mechelen. Cold Play Sharks boekte de eerste bekerzege. En hoe! De Chiefs werden met een 6-3 nederlaag terug naar Leuven gestuurd. Leuven begon uitstekend en nam, in de lijn der verwachting een 3-0 voorsprong. Maar daarna was het woord aan Cold Play. De Sharks brachten de stand na 40 minuten spelen naar 3-3, en liepen in het slotstuk verrassend verder weg naar een 6-3 overwinning. Marek Ziarny scoorde een hattrick voor de Mechelse brigade.

ANTWERP PHANTOMS – ERA RENOMAR HYC 2-7

Antwerp Phantoms Face-Off

Antwerp Phantoms ontving ERA Renomar HYC op het eigen Ruggenveld. De Herentalers wonnen vorige week knap in de BeNe League bij Heerenveen en dat zou de ploeg wel eens moraal hebben kunnen geven. En dat bleek. Phantoms namen een vroege 1-0 voorsprong, maar na tien minuten spelen leidden de Herentalers met 1-3. Antwerp bracht de achterstand terug naar 2-3, maar daarna was het HYC dat de dienst uitmaakte en naar een ruime 2-7 zege schaatste. Shawn Hulshof was de grote man bij HYC met een zespunter: vier goals en twee assists vertrokken van zijn stick.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Luik Bulldogs 5 5 0 0 0 15 +47
2 ERA Renomar HYC 4 3 0 0 1 9 +19
3 Antwerp Phantoms 6 3 0 0 3 9 +22
4 Chiefs Leuven 6 3 0 0 3 9 0
5 Cold Plays Sharks 4 1 0 0 3 3 -17
6 Turnhout TIgers 5 0 0 0 5 0 -71
Previous Wouter Sars voorlopig out na crash in boarding
Next Philadelphia deklasseert Washington, Ottawa vernedert Edmonton