Philadelphia deklasseert Washington, Ottawa vernedert Edmonton


Face-Off NHL Recaps

Veertien duels vannacht in de NHL. De liefhebbers konden hun hart flink ophalen en de nachtrust met een gerust hart overslaan. Wat er allemaal gebeurde dat vertellen Cor Machielsen, Rowdy van Grieken, Sven van der Oost, Oscar de Kunder en Ed Versteeve.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals

In het Wells Fargo Center stond de eerste thuiswedstrijd van de Flyers op het programma. Het werd een wedstrijd om niet meer snel te vergeten. De Capitals werden met maar liefst 8-2 weggeblazen. Vooral de aanvallende eerste lijn van de Flyers was op dreef. Claude Giroux, Sean Couturier en Jakub Voracek zorgden samen voor 10 punten.

Edmonton Oilers – Ottawa Senators 1-6

In de eerste periode zag je het verschil al aankomen. Maar vier SOG van de Oilers. Edmonton werd van het kastje naar de muur getikt in de Rogers Arena. Cam Talbot werd, na wederom matig keeperswerk, naar de kant gehaald, alleen dat was 41 minuten te laat. Drie power play goals van Ottawa, twee goals en een assist van Mike Hoffman zorgden ervoor dat Ottawa tevreden huiswaarts kan keren.

Winnipeg Jets – Carolina Hurricanes 2-1

Hurricanes goalie Darling maakte een prachtige save in de eerste minuten van het duel tegen de Jets. Hij kon niet voorkomen dat Bryan Little de score opende voor Winnipeg. Jeff Skinner bracht de ploegen weer in evenwicht, maar het laatste woord was aan Winnipeg. Nikolaj Ehlers schoot met zijn vijfde treffer van het seizoen de 2-1 zege op het bord.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 3-4 OT

Een prachtig Canadees affiche tussen Montreal en Toronto. De Habs namen een vroege voorsprong via Petry. Daarna was het aan Toronto dat via Van Riemsdyk en Matthews op voorsprong kwam. Montreal nam het stokje over en pakte een 3-2 voorsprong in periode drie. Patrick Marleau zond de ploegen naar overtime met de gelijkmaker. Auston Matthews kroonde zich tot match winner in de extra tijd voor de Maple Leafs.

Tampa Bay Lightning – St. Louis Blues 2-1

Tampa Bay, één van de kandidaten voor de titel in het oosten, ontving St. Louis Blues in eigen huis. Het werd een prachtige close game. De Bolts namen in het tweede deel een 1-0 voorsprong door Tyler Johnson. In het slotstuk was het aan de grote heren van beide teams. Nikita Kucherov zorgde met zijn vijfde van het seizoen voor 2-0, waarna Vladimir Tarasenko met zijn vierde treffer dit seizoen de 2-1 eindstand op het bord bracht.

New York Rangers – New Jersey Devils 2-3

Voor New York Rangers wil het tot dusver nog niet vlotten. De ploeg won tot dusver pas één duel. Hoe anders is dat bij New Jersey Devils; zij verloren pas één duel. Rangers kwam op voorsprong door Rick Nash, maar de Devils scoorden daarna drie goals op rij. De 3-2 van Shattenkirk kwam te laat, en dat betekende de vijfde nederlaag van New York Rangers. Het begint onrustig te worden voor coach Alain Vigneault

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 4-3

Eindelijk was er voor de Pens weer eens een wedstrijd waarin Sidney Crosby en Matt Murray het verschil maakten. De Captain maakte twee goals terwijl Murray maar liefst 43 saves liet noteren. Jonathan Huberdeau scoorde twee keer voor de Panthers maar dat mocht niet baten.

Dallas Stars – Colorado Avalanche 3-1

De Stars proberen zich, na een stroeve start, terug in de kijker te spelen voor de play-offs. Vannacht kon een slag geslagen worden tegen directe concurrent Colorado. Vroeg in de tweede periode opende Jamie Benn de score, waarna Tyler Seguin met een seconde te spelen in de tweede er 2-0 van maakte. Matt Duchene maakte het nog spannend, maar een empty-netter van Esa Lindell bracht Dallas een 3-1 overwinning. Met deze overwinning heeft Stars-coach Ken Hitchcock nu op twee na meeste overwinningen als een hoofdcoach.

Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 4-5 (OT)

De Jackets bouwen op een sterke start, terwijl Minnesota zijn draai nog aan het zoeken is. Laat in de eerste periode vonden Eric Staal (Minnesota) en Zach Werenski (Columbus) het doel, waarna de Wild uitliep naar een 4-2 voorsprong. De gasten kwamen echter terug tot 4-4 en in overtime scoorde Alexander Wennberg zelfs de winnende.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2-1

Met 1:55 seconden op de klok schoot Brandon Saad de Blackhawks in overtime naar de overwinning. Een assist van Patrick Kane werd door Saad keurig achter Preds goalie Pekka Rinne gewerkt. Het was alweer de vierde (!) game winning goal van Saad van dit seizoen. De Predators kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong door de vijfde goal van het seizoen van Filip Forsberg. Daarna was het echter de beurt aan Chicago om via Patrick Sharp en Brandon Saad de overwinnig te pakken.

Arizona Coyotes – Boston Bruins 2-6

De Coyotes zijn nog op zoek naar hun eerste zege van het seizoen. Vannacht zou Boston het moeten ontgelden. Mario Kempe opende de score voor de thuisfans (zijn eerste NHL-goal), maar daarna liep Boston uit. Na 40 minuten stond het 1-4. Ekman-Larsson deed nog wat terug, maar Schaller en Bjork zorgden voor een 2-6 eindstand.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 2-5

De Flames waren vannacht on fire in de Rogers Arena van Vancouver. Jaromir Jagr noteerde zijn eerste punt in het Flames shirt. Dougie Hamilton was echter de grote man bij de Flames, met twee assists en een goal. Mike Smith pareerde 27 van de 29 schoten.

Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 4-2

Ook Buffalo was nog op zoek naar een eerste zege. Vannacht moest Jack Eichel & Co aantreden in LA. In de eerste periode bracht Zemgus Girgensons de Sabres op voorsprong. Goals van Brown en Toffoli gaven LA de voorsprong, maar niet veel later scoorde Eichel de 2-2. Drew Doughty’s late powerplay goal (en een empty netter van Pearson) stuurden de Kings-fans tevreden naar huis.

San Jose Sharks – New York Islanders 1-3

Ook de Sharks kregen een nederlaag te verwerken in het SAP Center te San José. De Islanders wisten iedere periode een goal mee te pikken en ondanks de SOG van
41 konden de Sharks Thomas Greiss maar een keer passeren. Aan de andere kant werd Aaron Dell drie keer gepasseerd op 23 schoten.

Previous Heerenveen wint in Luik, stunt Cold Play Sharks in België
Next Tilburg Trappers, vier duels BeNe League en Beker van België