Jeugd Tilburg Trappers in Toronto op ijshockeykamp


Foto: Dennis Vogels

Elke drie jaar reist er een jeugdteam van Tilburg Trappers naar Canada om op kamp te gaan. Gisteren vertrok er een mix van U16 en U19 spelers van Trappers naar Toronto, het walhalla van het ijshockey. Teamleider Edwin van de Pas vertelt over de reis die hij met zijn ploeg maakt.

Foto: Trappers U16

DRIE JAAR VOORBEREIDEN

,,Sinds jaar en dag reist er een jeugdteam af naar Canada. Het gaat daarbij om de cultuur van het ijshockey op te snuiven. Het is niet zozeer een keihard trainingskamp, alhoewel er genoeg op het programma staat. Het gaat vooral om de jongens te laten zien hoe ijshockey in Canada leeft en dan met name in Toronto en directe omgeving.”

FINANCIERING

Zonder sponsors vaart niemand wel, en dat geldt ook voor deze trip. ,,De bedoeling is natuurlijk dat we door middel van diverse acties de spelers ‘voor niks’ op reis kunen gaan. Denk hierbij aan lotenverkoop tijdens wedstrijden van het eerste team, een tombola tijdens de diverse jeugdtoernooien, kramen op de Meimarkt en natuurlijk niet weg te denken sponsoring. We zijn dus al drie jaar aan het sparen. Dit jaar zullen de spelers een soft shell jack dragen met de namen erop van alle sponsoren die deze reis mede mogelijk maken.” zegt van de Pas trots.

PROGRAMMA

Leafs Wings Face-Off

Er is een heel mooi programma voor de jongens in elkaar gezet. ,,We willen het ijshockey leven proeven. Zo is er tevens veel tijd ingeruimd voor excursies. Ook gaan we op bezoek bij Marcel Dionne, een ex NHL speler, die een eigen klein museum heeft en de jongens een lezing zal geven.”

,,We spelen zelf drie wedstrijden en op 18 oktober gaan we een bezoek brengen aan HET walhalla van ijshockey. Dan zijn we in het Air Canada Centre voor het NHL duel tussen Toronto Maple Leafs en Detroit Red Wings!” sluit van de Pas enthousiast af.

Previous Eerste verlies New Jersey Devils en Vegas Golden Knights
Next Wouter Sars voorlopig out na crash in boarding