Eerste verlies New Jersey Devils en Vegas Golden Knights


Face-Off NHL Recaps

Vijf duels vannacht op het programma. Vannacht verloren New Jersey Devils en Vegas Golden Knights hun ongeslagen status. Wat er allemaal gebeurde vetellen Cor Machielsen en Sven van der Oost.

New Jersey Devils – Washington Capitals 2-5

Het eerste verlies voor de Devils is een feit. In eigen huis werd er met 2-5 van de Capitals verloren. Bij de Caps scoorde Ovechkin alweer zijn negende treffer van dit seizoen.

Niklas Backstrom maakte een goal en gaf drie assists terwijl collega TJ Oshie twee goals en een assist gaf. Hiermee voorkwamen zij een derde verliesbeurt op rij voor Washington.

Vegas Golden Knights – Detroit Red Wings 3-6

Tot 04:30 waren de Golden Knights, het enige ongeslagen team aangezien de Devils eerder al hadden verloren van de Capitals. Dik twee uur later konden de Knights ook een nederlaag op de lijst zetten.

In de derde periode maakte Detroit het verschil. Het stond na 40 minuten 3-2 voor de Knights. Met drie assists en een goal was Henrik Zetterberg de grote man, samen met Gustav Nyquist die twee keer scoorde.

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 3-1

De Blue Jackets speelden in eigen huis geen hele sterke wedstrijd, maar wonnen wel met 3-1 van de New York Rangers. Dit was vooral te danken aan goalie Sergei Bobrovsky. Hij maakte 37 saves en incasseerde pas zijn tweede tegentreffer van het seizoen.

De game winning goal werd gemaakt door Artemi Panarin die hiermee zijn eerste treffer voor de Blue Jackets maakte, sinds zijn overstap van de Chicago Blackhawks.

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 3-1

Ook de Ducks werden aan de zegekar gebonden door de Avalanche in het Pepsi Center. Bij de 1-0 en 2-1 waren de beide assists van Sven Andrighetto en Mikko Rantanen.

In de goal van de Ducks keerde John Gibson niet meer terug na de eerste periode door een blessure, en werd zijn plek overgenomen door Reto Berra. Coach Randy Carlyle mag zich wel een beetje druk maken over het feit dat na 40 minuten ijshockey het de SOG verhouding 30-8 in het voordeel was van de Avs.

Calgary Flames – Ottawa Senators 0-6

Het Jagr effect was nog niet merkbaar in het Scotiabank Saddledome in Calgary. Een onvervalste shut out met 25 saves door Craig Anderson. Drie assists van Kyle Turris en zes verschillende doelpuntenmakers zorgden voor een mooie overwinning van de Senators.

Previous AHOUD Devils boekt eerste zege
Next Jeugd Tilburg Trappers in Toronto op ijshockeykamp