AHOUD Devils boekt eerste zege


Gisteren stond AHOUD Devils Nijmegen in het eigen Triavium op het ijs tegen Tilburg Trappers Toekomstteam.

HOOG TEMPO

Het tempo  in Nijmegen lag heel hoog en er werd lekker hard gespeeld door beide ploegen. Trappers kwam vroeg op voorsprong, en daarna golfde het spel op en neer. Halverwege de eerste periode kwam Nijmegen op gelijke hoogte via Nick de Jong, die overkwam van Eindhoven Kemphanen.

Tilburg nam wederom een voorsprong, die opnieuw ongedaan werd gemaakt door de thuisploeg, maar toch ging Trappers met een 2-3 voorsprog de kleedkamers in. Coach Jeffrey van Iersel greep in en haalde goalie Jeffrey Vermeulen van het ijs. Tomislav Hrelja nam in de tweede periode plaats in de goal van de Ahoud Devils.

COMEBACK DEVILS

Jim Gudden zette de bezoekers halverwege het middenstuk op een 4-2 voorsprong, maar de thuisploeg bleef kansen creëren. Vol passie ging Nijmegen op jacht naar de eerste zege, waarbij beide teams letterlijk over elkaar heen vielen. In de slotfase van de periode bracht Aivaras Bendzius de stand op 3-4

ADEM INHOUDEN

Vroeg in de derde periode kwam Wouter Sars vol tegen de boarding. Het was dusdanig ernstig dat het medische personeel lang bezig was, en het duel ruim een half uur stil lag.

Na de hervatting zag je dat de Tilburgers wat aangeslagen waren; via een shorthanded goal van Levi Houkes kwam Nijmegen langszij. Overtime moest de winnaar aanwijzen. Kay Gielen sloeg vroeg in overtime toe namens AHOUD en besliste het duel, waarmee Nijmegen de eerste overwinning pakte van dit seizoen.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Unis Flyers Heerenveen 3 3 0 0 0 9 +10
2 Trappers Toekomstteam 4 1 0 1 2 4 -9
3 Laco Eaters Geleen 2 1 0 0 1 3 +2
4 AHOUD Devils Nijmegen 3 0 1 0 2 2 -7
Previous Bulldogs ontvangen Flyers, Eaters trappen Western Weekend af
Next Eerste verlies New Jersey Devils en Vegas Golden Knights