BvB: vliegende start voor Leuven Chiefs!

Leuven HYC Face Off

De voorbije 2 dagen werd de competitie om de Beker van België op gang gefloten. Met zes deelnemers oogt deze Bekercompetitie toch attractiever dan vorig seizoen. Reginald Delmarche blikt uitgebreid terug.

Bulldogs doen wat moet!

In dit BvB-openingsweekend was de opener in Antwerpen tussen Phantoms en Bulldogs. Een spannende match waarin snelle Lukasz Bartak, weggestuurd door Peter Bartek en Kevin De Winter, de Phantoms voor 250 toeschouwers in de derde minuut al op voorsprong knalde. De Luikenaars beten lang hun tanden stuk op de Antwerpse defensie en sluitstuk Arthur Legrand maar op het half uur maakten 3 goals op 4 minuten van respectievelijk Bryan Henry, Frank Neven en Ax L Milpas dat de thuisploeg plots tegen een 1-3 achterstand aan keek. Bij het begin van de derde periode sloeg Alexandre Bremer 2x toe en hadden de Bulldogs een kloof van 4 goals geslagen! In de 53ste minuut scoorde Lukasz Bartak zijn 2de voor de Phantoms en kort daarop maakt Kenneth Pittoors er 3-5 en droomden de thuissupporters weer even van een ommekeer. Toen Bulldogs verdediger Frank Neven er 3 minuten voor tijd 3-6 van maakte kon ook Kenneth Pittoors zijn 2de treffer aantekenen voor Antwerp maar dichter kwamen de Phantoms niet meer. De 3 punten voor Bulldogs mee naar Luik dus!

Herentals schuift uit!

Chiefs HYC Face Off

De andere match tussen de Leuven Chiefs en HYC Era Renomar begon prima voor de Kempenaars; al in de eerste minuut lanceerde Jordy Van Dyck ploegmaat Mitch Morgan en die tekende prompt de 0-1 aan. De Chiefs waren even van slag maar het spel ging vlot op en neer en in de 7de minuut bracht Dries Blockx, op aangeven van Jeffie Versin, de Chiefs weer op gelijke stand. 2 minuten voor het einde van de eerste periode wist alweer Mitch Morgan, nu op aangeven van Chad Brears, de Leuvense goalie te verschalken voor de 1-2. Ook in de 2de periode golfde de wedstrijd op en neer. Trevor Hunt bracht HYC snel op 1-3 maar de vinnige Borya Kolyasnikov zette de 18-jarige Alec James vrij voor doel en die scoorde zonder aarzelen de aansluitingstreffer. Import Chad Brears, op aangeven van alweer Mitch Morgan, verdubbelde de HYC voorsprong en zo stond het na 40 minuten 2-4 voor de bezoekers. Toen Chad Brears in de eerste minuut van de 3de periode er 2-5 van maakte dachten velen dat de wedstrijd nu beslist was. Niets minder waar; de Chiefs speelden vlot mee en 3 dolle minuten waren genoeg waarin Mickey Evers, Nathan Compère en Borya Kolyasnikov scoorden en de match deden kantelen! Herentals trachtte de bakens te verzetten maar het was de Leuvense D Quinten Franckx die Borya Kolyasnikov naar de 6-5 voorsprong leidde in de 52ste minuut! De match bleef spannend maar thuisploeg Chiefs liet geen tegendoelpunten meer toe en behaalde zo een puike overwinning!

Chiefs doen het weer!

De enthousiaste Leuvenaars moesten zondagavond naar Turnhout. Verrassend het openingsdoelpunt van de Tigers van Thomas Vekemans op aangeven van Bober Matheusz. Toen schoten de Chiefs met scherp en liepen uit naar 1-5 binnen het kwartier na doelpunten van Rino Dhondt, Nathan Compère, Borya Kolyasnikov en 2x Scott Wamsganz. Thomas Vekemans kon weliswaar zijn 2de goal scoren, op assist van Mateusz Bober en Ryan Bax, maar dichter kwam de thuisploeg niet meer. In de 2de periode vielen heel wat straftijden en Scott Wamsganz, Marco Piro, Jeffie Versin, Alec James en alweer Scott Wamsganz brachten de Chiefs naar 2-10! In een overbodige 3de periode wisten Scott Wamsganz en Marco Piro nog te scoren en zo eindigde deze bekerwedstrijd op 2-12.

Dit openingsweekend voor de Beker van België met de 2 zeges voor de Leuven Chiefs zijn top; de Bulldogs deden wat van hen verwacht werd en HYC Herentals bleek (net als in de voorbereiding) niet bij machte hun voorsprong te behouden in de slotperiode! Volgend weekend spelen alle ploegen 2 wedstrijden; benieuwd wat we allemaal zullen beleven.