Tilburg schrijft historie bij Füchse, Ahoud opnieuw onderuit


Fuchse Trappers Face Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Naast de winst van Laco Eaters op Heerenveen tijdens de Ron Berteling Schaal, waren er nog enkele oefenduels. Zo won Tilburg Trappers voor het eerst bij Füchse Duiseburg en kon Ahoud Nijmegen opnieuw geen winst boeken in de voorbereiding.

FÜCHSE DUISBURG – TILBURG TRAPPERS

De return in Duisburg leverde een historisch tafereel op voor Tilburg Trappers. Nog niet eerder wonnen de Brabanders er een (oefen)duel. Tot gisteren. Na de 2-1 nederlaag van vrijdag op Stappegoor, werden de vosjes met 7-2 gestroopt. Verkiel en Bastings scoorden twee maal, Loginov, Stempher en De Bonth de overige treffers.

Komende vrijdag start het Oberliga seizoen voor Trappers met een thuiswedstrijd tegen ECC Preussen Berlin.

Fuchse Trappers Face Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

HAMMER EISBÄREN – AHOUD DEVILS NIJMEGEN

Zondagavond reisden de Nijmegenaren 190 kilometer naar de Helinet Eissport Arena in Hamm, thuishaven van de Hammer Eisbären. Er ontspon zich een fysiek duel, waarbij de Duitsers het doel van Ahoud flink onder vuur namen. Goalie Tomislav Hrelja was de Duitsers de baas en met 0-0 werd het eerste bedrijf afgesloten.

In het middenstuk openden de gastheren de score, maar Ahoud kwam terug via een powerplay goal van Marek Pitka. Daarna was het woord aan de Duitsers die wegliepen en er met de 4-2 zege vandoor gingen. Levi Houkes noteerde de tweede treffer voor de ploeg van Jeffrey van Iersel.

Eisbären Devils Face Off
Foto: Hammer Eisbären

EHC NEUWIED ‘DIE BÄREN’ – EINDHOVEN KEMPHANEN

Nuewied Eindhoven Fcae Off
Foto: EHC Neuwied

Eindhoven ging op bezoek bij die Bären uit Neuwied. In een duel dat de boeken in ging als één met veel tijdstraffen, verloren de Kemphanen met 7-4. 165 strafminuten en wat game misconducts verder, stapten de teams van het ijs.

Nick Verschuren schoorde een hattrick voor Eindhoven; de andere goal kwam op naam van Jorn van Soest.

Previous BvB: vliegende start voor Leuven Chiefs!
Next Anaheim komt maar niet op gang, Nashville uiterst effectief