Anaheim komt maar niet op gang, Nashville uiterst effectief


Recaps NHL Face Off

Vannacht een rustig rondje oefenduels in de NHL. ‘Slechts’ vijf duels, waaronder die van Pittsburgh Penguins. Daniel Sprong speelde niet mee bij de Pens. Sven van der Oost, Jacco van Keulen en Cor Machielsen blikken terug.

PITTSBURGH PENGUINS vs ST. LOUIS BLUES

Het werd voor de Pens niet avond waarop vooraf gehoopt werd. De rentree van Sidney Crosby en Evgeni Malkin had toch iets succesvoller moeten worden dan hoe het nu verliep. De Blues wonnen met maar liefst 4-1. Daniel Sprong kwam niet in actie.

De Pens kwamen nog wel op voorsprong door Jake Guentzel maar lieten daarna aanvallend zeer weinig zien. Blues goalie Button kwam uiteindelijk tot 28 saves. Zijn collega aan de andere kant, Matt Murray, maakte 43 saves. Dat verschil in aantal schoten geeft al aan hoe de verhoudingen lagen.

COLUMBUS BLUE JACKETS vs NASHVILLE PREDATORS

Vooral bij Nashville kregen veel grote namen rust. Dat maakte niet veel uit, want het werd een leuke en boeiende wedstrijd. De Blue Jackets namen het doel van Nashville veel onder vuur, maar de Preds waren als vanouds weer erg effectief.  Vooral in de eerste twee perioden, wat resulteerde in een 3-1 voorsprong voor ‘Smashville’. Vooral de derde goal van de Preds was prachtig, en het was ook fijn om Fiala weer op het ijs te zien na een vervelende blessure.

De Blue Jackets bleven rammen op de goal, met een prima goal van Werenski als beloning. Kort daarop maakte Aberg de vierde voor de Preds en kwamen de Blue Jackets nog terug na een offensief, maar het mocht niet meer baten toen Fiala een empty netter maakte en de eindstand op 3-5 bracht.

TAMPA BAY LIGHTNING vs FLORIDA PANTHERS

Tampa moet de powerplay nog even op orde krijgen, in de eerste periode kreeg Florida 12 penalty minuten maar aan het eind van de periode stond het gewoon 0-1. Het was een rommelige wedstrijd, waarbij weinig hoogstandjes te zien waren. Alexander Volkov wist 2 x te scoren voor Tampa maar het mocht ze niet baten want de einstand was 4-2 voor Florida.

COLORADO AVALANCHE vs MINNESOTA WILD

Het was niet de avond van Wild keeper Steve Michalek. Hij kreeg maar liefst vijf goals in 22 schoten om zijn oren. Twee daarvan kwamen van Nathan MacKinnon via de power-play. De Wilds waren niet bij machte om hier een antwoord op te geven. Het bleef bij een goal van Marcus Foligno.

ANAHEIM DUCKS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Van het pre season moeten de Ducks het niet hebben; ook in het eigen Honda Center gingen de Ducks onderuit tegen de ridders uit Las Vegas. De Ducks speelden met zeer veel spelers die we normaliter  kunnen verwachten in het roster van Anaheim. Coach Randy Carlyle heeft nog steeds een hoop werk te doen met de Ducks. En van Las Vegas mag je niets verwachten, al hebben ze volgens de twitteraars het leukste twitter account van de NHL. Ze keerden terug naar Vegas met een overwinning op zak: 2-4.

 

Previous Tilburg schrijft historie bij Füchse, Ahoud opnieuw onderuit
Next NHL Preview: Minnesota Wild